Traumaoldás – saját történetem…

Picture of Takács Timi

Takács Timi

Női Mentor, Kreatív és Művészeti vezető

Cikk megosztása

Pár hete megkeresett egy kollégám, hogy tartsak workshopot a gyász- és veszteségfeldolgozó csoportjában, a záró alkalmukon 16 özvegy részére, akik magukat kedvesen őzikéknek hívják. Amikor kiderült, hogy október 14 lesz az időpont, egy pillanatra elszorult a szívem, de ugye tudjuk, hogy nincsenek véletlenek.

Ez a nap számomra is egy szomorú, veszteséggel teli nap most már hetedik éve. Ezen a napon elvesztettem egy pici életet, amit számomra is nehéz volt akkor feldolgozni. Több segítő támogatásával és a saját módszeremmel – aminek az alkotás a MAGja – viszont sikerült. Számos festmény készült Róla, Lilláról, és ez segített engem a trauma feldolgozásában és a gyógyulásban. És most ennyi év után már le is tudom írni ezt a történetet, amit rajtam kívül eddig csak pár ember tudott.

A workshop reggelén meggyújtottam a gyertyát és elvégeztem azt a szertartást, amit minden évben megteszek. Ezután felkészültem az előadásra. A téma: az értékek, erőforrások megtalálása és a jövőkép kialakítása. Nagyon erőteljes és mély gyakorlatokat vittem a csoportba a Színes Hangulatok és Színes Érzések kreatív, önismereti, asszociációt segítő képkártyákkal megspékelve.

A résztvevők a kezdeti zárkózottság után szépen elkezdtek megnyílni, felismerések, AHA élmények és megoldási javaslatok születtek ott, amiért hálás vagyok, hogy részese lehettem és támogathattam ebben ennyi csodás és erős Hölgyet, hogy a bizalmukba fogadtak és megismerhettem életük egy pici részletét ott, azon a számomra is különleges napon!

Azóta pedig már van, aki velem folytatja a lelki munkát, hogy megerősödjön lelkileg, érzelmileg, és megtalálja azt az új célt, amiről szólhat a veszteség után az élete.

Ezúton is köszönöm Agnes Simon a lehetőséget!

Illusztráció: Festményeim Lilláról (részleket)

Amennyiben Te is szeretnél részese lenni a posztjaim által nyújtott tudásnak, és ezáltal fejlődni, saját magadon dolgozni, várlak az új, zárt csoportomban, (kérlek válaszolj a kérdésekre, csak úgy tudlak beengedni):

Alkotó Anyu – traumán túl – önismeret és alkotás

Kérdezz bátran, hozz témákat, kezdeményezz beszélgetést!

A segítők lelki egészségének szolgálatában:

Takács Timi Női Mentor

Life-, művész-coach, Alkotóművész

www.alkotoanyu.hu

Kreatív és művészeti vezető, oktató

Murányi Empraxis Edukációs Központ

Elérhetőségeim:

https://alkotoanyu.hu/coaching/

alkotoanyu@gmail.com

Így talált Timi a művészet és a közösség segítségével a traumából való gyógyulásból kiutat. Lehet, hogy te is tudod használni ezeket a technikákat a saját utadon.

Ez is érdekelhet még

karácsonyi szimbólumok
Asztrológia

Ezzel befolyásolhatod az életedet karácsonykor

A karácsonyi készülődés során a fenyőfa kiválasztása az egyik leglényegesebb kérdés. Erre ügyelj a díszítésnél, hogy pozitív energiák áramoljanak feléd az ünnepek alatt.

#novagyokmagazin