Ezzel befolyásolhatod az életedet karácsonykor

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

A karácsonyról mindenkinek van elképzelése, véleménye, meggyőződése, hite és vannak ehhez kapcsolódó szokásai. Ezeket hozzuk a családból és visszük tovább, vagy kialakítunk olyan szokásokat, amelyek nekünk tetszenek. Mindezek mellett azt kijelenthetjük, hogy ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb ünnepünk.

Most tekintsünk egy kicsit másképp a karácsonyra; nézzük meg a szimbólumok nyelvén.

Ezzel befolyásolni tudod a karácsonyi energiákat és ezáltal a kedvedet. Nem mindegy ugyanis, hogy mivel díszíted a fát és a lakásodat.

Ezekkel az apró tippekkel kellemesebbé teheted az ünnepeket.

  • A karácsonyfa zöld színe az új élet reményét szimbolizálja, ágai spirális elrendezése pedig az életspirált jelképezik.

Ezért a fenyőfát úgy érdemes kiválasztani, hogy ágainak spirálszerkezete arányos legyen, ne legyenek benne kiugrások és a csúcsa az ég felé törjön. Lényeges, hogy ez a része is legyen életerős és szép. A legjobb, ha gyökeres fát választunk, és az ünnepek után kiültetjük valahová, mivel a kivágott fának (halott életspirál) nincs ereje.

  • A fát díszítő gömbök a teljességet jelképezik.

Ezek színeit úgy válogasd össze, hogy a szín egységben legyen a törekvéseiddel, és minimum 9 db legyen belőle a fán, mert ez jelképezi a bolygók számát. Az arany és ezüst színek a Nap és a Hold színei, amelyek a gazdagságot jelképezik kívül és belül.

  • A fára szoktak akasztani diót és almát (legjobb, ha arany színűek), amelyek közül a dió jelképezi a jövő nemzedékébe vetett hitet, míg az alma a fénylő bölcsességet.

A dió mintázata ugyanis hasonló az emberi agyhoz és magjában ott rejtőzik a hatalmas fa lehetősége. Mint tudjuk, a diófának rengeteg időre van szüksége ahhoz, hogy teremjen; innen a jövő nemzedékbe vetett hit.

  • A csúcsdísz a megváltó Jézust jelképezi, azt a felemelkedett embert, aki eljutott a csúcsig.
  • A girlandok pedig azt a kígyót hivatottak megjeleníteni, aki befonja az életfát. Ezek emlékeztetnek az eredendő bűnre is.
  • A szaloncukor – a csokiból készült téglácska formájával – a Boldogság Házának építőkövét szimbolizálja, a mézeskalács pedig a föld porából megformált, tűzpróbán átesett embert jelképezi.
  • A gyertya és az égősor a test, lélek, szellem egységét mutatja, mert a viaszt, a kanócot és a lángot jeleníti meg, így a fény megérkezését, a fiú születését közvetíti, vagyis ez a szentháromság üzenete.

Ha a karácsonyra ezeken a szimbólumokon keresztül tekintesz, lehet, hogy teljesen más értelmet nyer ez az ünnep az életedben.

Kellemes készülődést kívánok.

Ha szeretnél többet tudni a szimbólumokról, keress bizalommal.

A karácsonyi készülődés során a fenyőfa kiválasztása az egyik leglényegesebb kérdés. Erre ügyelj a díszítésnél, hogy pozitív energiák áramoljanak feléd az ünnepek alatt.

Ez is érdekelhet még

Elengedés
Önismeret

Kivel azonosítod magad?

Hogyan hozd ki a legtöbbet az életedből ebben a nehéz energetikai időszakban, amikor úgy érzed, csak kihívásokkal teli pillanatok elé nézel?

karácsony káosz
Önismeret

Karácsonyi rohanás

Úgy érzed, hogy idén is túlterhel a karácsonyi rohanás? Ezzel a módszerrel nyerheted vissza az ünnepi időszakban az örömöt és a békét.

#novagyokmagazin