Közeleg a téli napforduló! Hogy miért is fontos ez?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

December 22. a téli napforduló napja! Tervezz úgy, hogy legyen lehetőséged ezen a napon kicsit egyedül lenned, megállnod és befelé figyelned. Ismerd fel a múltad tapasztalataiból táplálkozó nehezteléseidet és engedd el őket; mert jövő pénteken pontosan ezt az elengedést támogatják meg az égi energiák.

Amikor folyamatos rohanásban telnek a napjaink, nagyon könnyen berántanak minket észrevétlenül a korábbi rossz emlékeink a feszültségünk bugyraiba. Egy ilyen indokolatlan megzuhanás és/vagy szerettünkkel szembeni kirohanás könnyen elronthatja ünnepi hangulatunkat.

Azonban, ha megállunk egy pillanatra és elgondolkodunk rajta, hogy valójában mi is történik… felismerhetjük, hogy értelmetlen morgás az egész! Ezek a bosszantó ellenérzések növelik benned a stresszt, és ezáltal szinte égetik az értékes energiáidat! Gondold csak el, mennyivel szabadabb lennél, ha minden ilyen múltbéli sérelmedet örökre elengednéd?! Ha az életed további részét a megbocsátás által hozott szabadságban élhetnéd?

Jövő hét péntek tehát a téli napforduló napja lesz, ami tradicionálisan segíti elengedni a visszahúzó és feleslegessé vált terheket. Ez az év leghosszabban sötét napja, melyet követően jövő hétvégétől elkezdi a fény visszahódítani az időt a sötéttől, azaz fokozatosan rövidülni fognak a napi sötétségben töltött percek.

Egy nagyon egyszerű – mégis igazán erős – rituálé a régi és visszatartó sérelmek elengedésére, ha felírjuk őket papírra, amiket aztán elégetünk, miközben tudatosítjuk magunkban a szándékot, hogy valóban meg akarunk szabadulni ezektől a minket hátráltató gondolatoktól, érzésektől. Miközben felírjuk a dolgokat, ne ítélkezzünk, ne minősítsünk, csupán döntsük el, hogy többé nem akarunk foglalkozni a témával. Amikor pedig bedobjuk a galacsinokat a tűzbe, érezzük magunkban az elengedést, a megkönnyebbülést.

Ha pedig már a tűzben landolt az összes elégetnivalónk, egyszerűen csak nézzük kicsit a tüzet és gyönyörködjünk a lángokban. Ez az elrévülés is egyfajta meditáció, főként, ha hagyjuk kikapcsolni az elménket, és bizalommal, hittel telten tekintünk a jövőnkbe.

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
A téli napfordulón tedd ezt, hogy hittel és bizalommal tekinthess az életedre és a jövődre. Ez az egyszerű rituálé segíti az elengedést az ünnepek előtt.

Ez is érdekelhet még

karácsonyi szimbólumok
Asztrológia

Ezzel befolyásolhatod az életedet karácsonykor

A karácsonyi készülődés során a fenyőfa kiválasztása az egyik leglényegesebb kérdés. Erre ügyelj a díszítésnél, hogy pozitív energiák áramoljanak feléd az ünnepek alatt.

az ablak párája
Igaz történet alapján

Karácsonykor

Készülj fel, hogy az ünnepi szezonban az otthon melegébe és szeretetébe csöppenj. Vess egy meghitt pillantást arra, mit jelent hazatérni karácsonykor!

#novagyokmagazin