Év végi fogadalom?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Sok embertől hallom sok éve már, hogy szilveszterkor fogadalmat tesz, hogy az új évben majd mit fog másként csinálni, mint ahogy addig tette. Hogy például leszokik a dohányzásról, vagy beiktatja a rendszeres testmozgást az életébe. Ez szép és jó, de vajon hány ilyen fogadalmat szokott betartani az, aki megfogadja őket? Azok alapján a beszélgetések alapján, amiket olyan emberekkel folytattam, akiknek ez a fogadalomtétel-dolog a szokásuk, én úgy gondolom, hogy az ilyen elhatározások nem szoktak sokáig tartani. Tudni valójában nem tudom, mert én ilyet sosem tettem.

Amit viszont szilveszterkor tenni szoktam, és neked is jó szívvel ajánlok, az két dolog. Mindkettőhöz csupán egy toll, egy papír, és némi egyedül töltött idő szükséges.

Az egyik, hogy kezdd el összeírni mindazt, amit az óévben elértél. Az apró eredményektől (pl. x hónapig nem voltam beteg, vagy szelektíven gyűjtöttem a szemetet, stb.) a nagyobb sikerekig (pl. béremelést kaptam a munkahelyemen, vagy sikeresen megszerettettem a gyerekkel a sportolást) írj össze mindent! Ha kész a lista, akkor egyrészt adj hálát mindezért, másrészt viszont legyél végre BÜSZKE magadra!

Tudom, hogy nem így neveltek minket. Legtöbbünk szülei nem voltak képesek értékelni a kisebb-nagyobb érdemeinket, így mi magunk sem tanultunk meg örülni a jónak. Általában akkor kaptunk figyelmet, ha valamit elrontottunk, így belénk ívódott, hogy mindig a rosszra figyeljünk és elégedetlenkedjünk magunkkal. Ez viszont nem visz előre! Tanuld meg felnőttként értékelni a saját kisebb-nagyobb sikereidet és értsd meg, hogy úgy javíthatod az önértékelésedet, ha alkalmanként megállsz megveregetni a saját vállad – sőt megajándékozni magad valami vágyott dologgal a kitartásod jutalmaként! Ha pedig ilyen módon elkezded tudatosan növelni az önszeretetedet, akkor egyre több és több vágyott célt fogsz egyre könnyebben és könnyebben elérni!

A második feladat pedig, hogy tervezz! Vegyél elő 10 pici cetlit, és írd rájuk egyesével a 10 legfőbb célodat az új évre vonatkozóan! Lehet ez például önfejlesztéssel kapcsolatos, lehet szakmai fejlődés, de akár tárgyi, vagy családi témakörű is. Ha megvan a 10 cél, akkor válaszd ki közülük a No.1-t, azaz a legfontosabbat, és írj a cetli hátoldalára cselekvési tervet határidőkkel, hogy milyen lépéseket, és meddig kell elvégezned ahhoz, hogy az adott vágyad teljesüljön! Tudtad, hogy Arnold Schwarzeneggernek is ez a titka? Így ér el mindig mindent? Leírja! Megtervezi! A cetliket pedig magánál hordja!

Egyébként ez utóbbi feladat is mindig része a 10 milliószoros elvonulásoknak, amiket minden évben 4 alkalommal tartok. A következő 2024. február 23-tól 25-ig tart majd. Itt tudhatsz meg róla többet: https://www.belsoutazasszandraval.hu/elvonulasok/

Sok szeretettel kívánok csodákban és sikerekben gazdag boldog új évet neked!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Eleged van abból, hogy minden évben üres fogadalmakat teszel? Próbáld ki ezt az egyedülálló megközelítést – csupán két egyszerű lépés!

Ez is érdekelhet még

tested emlékei
Egészség, test-lélek-szellem

Tudtad, hogy a tested egy emléktérkép?

Hogyan férhetsz hozzá a testedben tárolt rejtett emlékekhez? Vedd észre a sejtjeid és szöveteid által küldött jeleket, és kapcsolódj mélyebben önmagaddal.

Belső utazás
Önismeret

Mi a helyzet a megbocsátással?

Tanuld meg, hogyan bocsáss meg szüleidnek a múltbéli hibáikért, hogy továbbléphess és belső békét nyerj ezekkel az egyszerű lépésekkel.

#novagyokmagazin