Miért fejleszd az önbecsülésed?

Picture of Takács Timi

Takács Timi

Női Mentor, Kreatív és Művészeti vezető

Cikk megosztása

Az önbecsülés az, ahogyan magadról gondolkodsz és érzel. Az önbecsülés befolyásolja a hangulatodat, a döntéseidet, a kapcsolataidat és a teljesítményedet. Ha magas az önbecsülésed, akkor pozitívan látod magad és bízol a képességeidben. Ha alacsony az önbecsülésed, akkor negatívan ítéled meg magad és kételkedsz a saját értékedben.

Az önbecsülés nem állandó, hanem változhat az életünk során. Néha magabiztosnak és elégedettnek érezhetjük magunkat, máskor pedig bizonytalannak és elégedetlennek. Az önbecsülésünket befolyásolhatják a külső tényezők, mint például a család, a barátok, a társadalom, a média, a kritika vagy a sikerek és kudarcok.

Azonban az önbecsülésünket nem csak ezek határozzák meg, hanem az is, hogy hogyan reagálunk ezekre a tényezőkre, és hogyan kezeljük az érzéseinket. Az önbecsülés fejlesztése fontos, mert számos előnnyel jár. Ezek:

  • Az önbecsülés javítja az önbizalmat, az önmegvalósítást, az önérvényesítést, az önszeretetet és az örömöt.
  • Az önbecsülés segít abban, hogy jobban megismerd magad, elfogadd az erősségeidet és a gyengeségeidet és hű maradj az értékeidhez.
  • Az önbecsülés erősíti a kapcsolataidat, mert ha szereted magad, akkor könnyebben szerethetsz másokat és el tudod fogadni a szeretetüket.
  • Az önbecsülés növeli a teljesítményedet, mert ha hiszel magadban, akkor többet mersz vállalni, kockáztatni, tanulni és fejlődni.

Az önbecsülés fejlesztése nem mindig könnyű, de lehetséges!

Az önbecsülés fejlesztése egy folyamat, ami időt, energiát és elkötelezettséget igényel. De mindent megér!

Nem kell tökéletesnek lenned, csak annak, aki vagy! Ha szereted és elfogadod magad, akkor mások is szeretni és elfogadni fognak. Az önbecsülésed a legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz. Éld meg a saját értékedet és légy boldog!

Karácsonyra pedig én is szeretnélek megajándékozni a mellékelt kuponnal!

Várlak szeretettel, ha dolgoznál MAGadon!

Amennyiben Te is szeretnél részese lenni a posztjaim által nyújtott tudásnak, és ezáltal fejlődni, saját magadon dolgozni, várlak az új, zárt csoportomban, (kérlek válaszolj a kérdésekre, csak úgy tudlak beengedni):

Alkotó Anyu – traumán túl – önismeret és alkotás

Kérdezz bátran, hozz témákat, kezdeményezz beszélgetést!

A segítők lelki egészségének szolgálatában:

Takács Timi Női Mentor

Life-, művész-coach, Alkotóművész

www.alkotoanyu.hu

Kreatív és művészeti vezető, oktató 

Murányi Empraxis Edukációs Központ

Illusztráció: Színes Érzések önismereti, asszociációt segítő kreatív képkártya csomag egyik lapja. A csomag megvásárolható itt: 

https://alkotoanyu.hu/coaching-kartya-takacs-timi-festmenyeibol/

Elérhetőségeim:

https://alkotoanyu.hu/coaching/

alkotoanyu@gmail.com

Ezt fejleszd, hogy befolyásold a hangulatodat, döntéseidet, kapcsolataidat és a teljesítményedet. Tudd meg, hogyan javíts az életminőségeden.

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin