Tedd félre a félelmeidet!

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

Tedd félre a félelmeidet: ismerd meg az igazságot a saját tapasztalataidon keresztül!

Félelmeink és kétségeink gyakran benne tartanak egy számunkra már nem kívánatos helyzetben és megnehezítik a döntéshozatalt. Sokszor csupán mások véleményére hagyatkozunk anélkül, hogy saját tapasztalatainkat, megérzéseinket, elképzeléseinket is figyelembe vennénk. Ha információt gyűjtünk, képesek lehetünk felismerni az igazságot, ami segíthet elkerülni az alaptalan félelmeket és eltávolítani a korlátokat, amelyek megakadályozzák, hogy új dolgokat tapasztaljunk meg.

Ebben a blogban megnézzük, hogyan segíthetjük az igazság megismerését, és mi lehet a segítségünkre abban, hogy továbblépjünk egy kedvezőbb irányba.

  • Tedd félre a magadnak állított korlátokat!

Legalábbis vizsgáld alaposan felül azokat. Sokszor úgy tűnik, hogy az, amit szeretnénk megvalósítani, túlságosan kívül esik a komfortzónánkon. Ha azonban eltávolítjuk ezt a korlátot és megpróbálunk mindig csak egy kicsit túllépni a megszokott kereteinken, akkor gyakran kellemes meglepetésben lehet részünk. Például, ha úgy döntünk, hogy ellátogatunk egy olyan helyre, ahol még sosem voltunk, de amiről hallottunk jót-rosszat egyaránt, akkor nyugodtan kísérletezhetünk egy kicsit és útnak indulhatunk. Talán egy barátságos emberrel találkozunk vagy éppen felfedezzük az adott hely kisebb-nagyobb titkait.

Ám ajánlatos mindig betartani a fokozatosság elvét és gondoskodni arról, hogy a biztonság érzése töretlen legyen. Erre (is) jó az önismeret, ha tisztában vagy azzal, hogy számodra mi jelenti a biztonságot és mi az a lépés, ami nem túlságosan sok, de mégis egy kicsit túlmutat a megszokottságon.

  • Figyelj a jelekre

Gyakran az élet egy bosszantó problémát hoz az utunkba, de ha figyelünk a jelekre, akkor megérthetjük, hogy valójában minden azért történt velünk, hogy megmutassa az igazságot vagy felhívja a figyelmünket valamire. Talán az élet egyszerűen azért alakul úgy, hogy megtanítsa nekünk, hogyan kell erőfeszítést tenni a saját önbizalmunk növelésére, nemet mondani vagy saját magunk mellett dönteni. A helyzetet megváltoztatni és erősebbé válni úgy tudunk, ha újabb és újabb kihívásokkal találkozunk. Azzal, amit eddig tettünk csak oda lehetett eljutni, ahol most tartunk. Ezért ne félj az akadályoktól, figyelj a jelekre és keress más eszközöket, módszereket, új utakat a megoldásra. Változtatni olykor nem csak érdemes, hanem szükséges is.  

  • Légy nyitott az új lehetőségekre

Az élet tele van lehetőségekkel, csak meg kell látnunk azokat. Leginkább a váratlan dolgokban bukkanhatunk új információkra. Például, ha eltévedünk egy séta során és új emberekkel találkozunk, beszélgetésbe elegyedve velük rájöhetünk, hogy jó lenne velük együtt dolgozni. Az egyetlen dolgunk, hogy járjunk nyitott szemmel a világban, mert az új helyzetek óriási lehetőséget rejthetnek magukban.

  • Kérdezz meg másokat

Ha valamilyen problémával vagy kérdéssel szembesülünk, amelyre nem tudjuk a választ, nyugodtan kérdezzük meg a barátainkat, a családunkat vagy akár az interneten is kutathatunk. Talán mások már átélték azt, amit mi éppen most tapasztalunk és egy olyan alternatívát ajánlanak, ami azelőtt nem jutott eszünkbe. A választ azonban mindig a vessük össze a saját belső iránytűnkkel (itt is jól jön az önismeret). Nem kell vakon bízni ezekben a tapasztalatokban, és leginkább a sikeres megoldásokat fontoljuk meg, de a különböző gondolatok és ötletek érdekes utakra terelhetnek.

  • Bízz a saját intuíciódban

Talán a legfontosabb az összes közül, hogy bízz a saját intuíciódban. A beszélgetések és kutatások mellett nem szabad figyelmen kívül hagynunk a saját belső megérzéseinket, rossz és jó érzéseinket és tapasztalatainkat. Ez segít elmélyíteni az önmagunkkal való kapcsolatot és sokkal több önbizalommal, magabiztossággal fogunk tudni belevágni új dolgokba. Persze lesznek olyan esetek, helyzetek, amikor úgy érzed, hogy mindez nem működik, működött… Ezt ne kudarcként éld meg, mindezt tekintsd tapasztalatnak, amely a következő lehetőségnél már mutatja az utat neked, hogy mire mondj igen és mire nemet.

A félelmek és a kétségek tehát mindannyiunkat befolyásolnak, de szerencsére van mód arra, hogy átlépjük ezeket a korlátokat és valami újat tapasztaljunk meg. Ha figyelünk a jelekre, nyitottak vagyunk az új lehetőségekre, megkérdez másokat és bízzunk a saját intuíciónkban, akkor olyan életet élhetünk, amelyben igazán önmagunk lehetünk.

Igyekezzünk félretenni a félelmeinket és engedjük meg magunknak a kisebb-nagyobb kalandokat, amelyek csak ránk várnak.

Ha nem tudod, hogy merre indulj, elakadtál, szeretettel várlak a Vagyoklaborban.

Gyakran előfordul, hogy mások véleménye alapján hozol döntéseket, mert nem bízol a saját tapasztalataidban? Hogyan tedd félre a saját magad által állított korlátokat?

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin