Miért kell továbblépned a meditációból?

Picture of Kiss Viktória

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Cikk megosztása

Nem elég, ha csak a belső munkát végzed el és folyamatosan meditálsz. A fizikaiban is lépni kell akkor, hogyha szeretnéd elérni és megélni a valódi teljességet és élvezni az akár több éves munkád gyümölcsét.

Úgy érzed, hogy folyamatosan dolgozol magadon, meditálsz, elvonulásokra jársz, és mindenféle alternatív módszerekkel próbálsz fejlődni és emelkedni?

Mindent bevetsz, mégis, ha bekerülsz a mindennapokba, beszippant a környezeted. És azt gondolod, majd még többet dolgozol magadon, még több, újabb módszereket próbálsz ki.

De valójában mégsem történik valódi változás, hisz a környezeted, amibe visszatérsz semmit sem változott. Lehet, hogy ugyanabba a mérgező párkapcsolatba mész haza, vagy ugyanabban a számodra lehúzó társaságban töltöd a szabadidődet, vagy ugyanarra az önsorsrontó, ámde biztonságos munkahelyre mész be nap mint nap.

A fenti példák közül ragadjuk ki most a munkahely jelentőségét. Egy olyan helyen töltöd a mindennapjaid nagy részét – minimum 8 órát a napodból –, ahova valljuk meg őszintén, csak túlélni jársz be.

Ahol – hiába fényezed fel magad hétvégén, munka előtt, akár közben is –, csak lemerülsz energetikailag. Egész nap megy a kollégák kibeszélése és az irigykedés, a fúrás-faragás. Hiába nem veszel részt benne, mert inkább a munkádba temetkezel, a rezgések, az energia hatással vannak rád is. Ennek tetejében talán már a munkádat sem szereted annyira, mint régen, nem látod értelmét a feladataidnak. S a legrosszabb, ha ezen felül meg sem becsülnek sem anyagilag, sem erkölcsileg. Hova vezet ez???

És akkor még miután hazaérkezel, ott vár a család, a gyerekek, a házimunka, a párod. Mennyi energiád marad egy-egy munkanapod után arra, hogy türelmes, kedves anya, feleség legyél, aki élvezi az életet? Mennyi marad magadra? Ha 0-24-ben fényesítenéd magad és meditálnál, az sem lenne elég.

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy nem fontos a belső munka, a meditáció, bármilyen módszer, ami arra irányul, hogy harmóniába kerülj önmagaddal.

De csak azzal, hogy a különböző rendszerekbe és módszerekbe menekülsz anélkül, hogy fizikai környezetedet megváltoztatnád, sosem fogod elérni a vágyott teljességedet! Sosem fogod úgy érezni magad, ahogy szeretnéd, és nem lesz annyi energiád, amivel meg tudod valósítani önmagad.

Változás meditációból

Miért nem? Mert a fizikai környezeted igenis hatással van rád. Nem mindegy hol élsz és kivel, kikkel veszed körül magad a szabadidődben, hol és mivel töltöd a munkás hétköznapok legnagyobb részét.

Nem azért vagy itt a fizikai világban, hogy azt gondold, hogy ha kivonulsz a mindennapokból, és felülsz egy fára meditálni és elmélkedni naphosszat, megoldottad a kihívásaidat. Pontosan ezért itt élsz, hogy a belső tanításaid és fejlődésed eredményét átültesd a fizikaiba. Mire gondolok?

Ha például egy olyan munkahelyen dolgozol, ami számodra nem felemelő és tápláló bármilyen szempontból, az a megoldás, hogy megváltoztatod ezt a környezetet. Meg kell lépned ezt a változást, még akkor is, ha a spirituális egód arra bíztat, hogy maradj csak ott a langyos vízben, hiszen te elfogadó, megengedő vagy.

Lehet, hogy elég a változáshoz a határaid markánsabb meghúzása, a kiállás önmagadért, vagy akár a munkaköröd megváltoztatása. De az is lehet, hogy a megoldás a kilépés, másik munkahely, pozició vagy akár az önálló vállalkozás. Könnyű elveszni a spiritualitás csapdájában, nagy a káosz és a hangzavar e területen is körülöttünk. De tisztában kell lenned azzal, hogy mennyire hatnak ránk a külső körülmények is. És azzal, hogy a belső fejlődés nem azt jelenti, hogy mindent el kell viselned és tűrnöd.

Azt jelenti, hogy meglásd mi az, ami számodra már nem támogató és feltöltő, és abból ki is tudj lépni szeretettel.

Nem megoldás az, ha ezeket a módszereket arra használod, hogy általuk megnyugodva és pillanatnyilag egyensúlyba kerülve konzerváld azokat a helyzeteket, amik elől oda menekülsz.

A megoldás az, ha az önismeret útján járva egyre több mintádra és viselkedésedre látsz rá a mindennapokban. De nem elég ezeket felfedezni, azt is látni kell, hogy ezek hogyan akadályoznak meg téged abban, hogy megvalósítsd az álmaidat, vágyaidat, hogy olyanná alakítsd a környezetedet, ami neked támogató.

Ehhez ezeket az akadályokat fel is kell oldani, és helyettesíteni kell olyan új megoldásokkal, amelyek eljuttatnak a harmonikus állapotba. A blokkok és minták feloldásának és leváltásának leghatékonyabb módja, ha ezt egy létező és kipróbált keretrendszer szerint végzed, ami teljességgel alkalmazkodik a saját tempódhoz és elakadásaidhoz.

A cél a blokkjaid feloldásával, hogy ki tudj alakítani egy biztos és folyamatos kapcsolatot a belső önmagaddal, s hogy ezt a kapcsolódást mindennapi rutinná alakítsd, ami nem csak a hétvégékre, elvonulásokra szól.

Arra van szükség, hogy beépítsd a rendszeredbe, hogy olyan természetes legyen számodra, mint a fogmosás vagy a vezetés. Mert ez vezet önmagadhoz és az életedhez.

És ahogyan változol, változik a világ is körülötted. Változnak az emberi kapcsolatok, helyzetek, minden.

Bizony lesznek helyzetek, ahol te fogsz változtatni, lépni. De ezt már belső bizonyosságból és erőből teszed. Nem beszéled le magad az agyaddal, nem fognak eltéríteni a régi félelmeid attól, hogy a fizikaiban is cselekedj, amikor erre megérett az idő és a helyzet. Teljesen egyértelműen képes leszel ezeket megtenni.

Ezeket a fizikai lépéseket nem tudod kikerülni és nem is érdemes, hiszen egészen addig fogsz ugyanazokkal a problémákkal és helyzetekkel szembesülni, míg fel nem ismered őket és nem változtatsz a saját hozzáállásodon és viselkedéseden velük kapcsolatban.

Szeretettel:

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

https://www.facebook.com/viki.kiss.904/

Elengedem-Megengedem-Beengedem: Szívből Teremtők Közössége

Te is folyamatosan dolgozol magadon, de nem látsz igazi változást? Miért nem elég a meditálás, és mi másra van szükséged ahhoz, hogy továbblépj?

Ez is érdekelhet még

Magány
Egészség, test-lélek-szellem

Magány

Természetes, hogy időnként magányosnak érezzük magunkat. Ez a cikk feltárja az érzelmi elszigeteltség lehetséges hátterét, és segít újra kapcsolatba kerülni.

#novagyokmagazin