Női ciklusaink és a tavaszi megújulás

Picture of Girisha Andrea Steigler

Girisha Andrea Steigler

Orgazmus coach, trauma- és gyászspecialista

Cikk megosztása

Tavasz, megújulás, újjászületés… Ez az, ami most zajlik intenzíven, hol fájdalmasan, hol felszabadítóan. A tavaszban ott van a téli sötétségből, befelé fordulásból való kilépés, az elengedés és az újra való megnyílás, fellélegzés és befogadás. Erről már szerintem mindannyian hallottuk, olvastunk, tudjuk. Azonban megélni ezt a változást sokszor mégsem olyan egyszerű.

Az évszakok során a természet változik. A tavasz abból a szempontból is izgalmas, hogy a növekedésről, a megújulásról, a bentről kifelé, a lentről felfelé irányról szól. Ez bennünk is hasonlóképpen zajlik, akár tudunk együtt lélegezni és rezegni ezzel a ciklikus váltakozással, akár nem.

Hiszen nőként nemcsak az évszakok ciklusai, hanem a holdciklusunk, sőt egy napon belüli ciklusunk is meghatározó számunkra. Ezáltal az újjászületést, a megújulást folyamatosan tapasztaljuk. Sőt, ha kitágítjuk az időspektrumot, akkor az életciklusainkat hosszabb távlatokban is láthatjuk, amikor a kislányból serdülővé, majd nővé, anyává válunk, majd jön a menopauza…

Mindezekkel vagy összhangban vagyunk, vagy – amit én sajnos többször tapasztalok –, diszharmóniában vagyunk ebben a felgyorsult, modern világban. Sőt a ciklusokhoz való teljes kapcsolódás hiányában is rengeteg nő éli le az egész életét.

Tudatos nő

Mi az oka annak, hogy a természeti népek évszázadok óta a saját ciklusaikkal harmóniában élnek, és a mi modern világunkban ez teljesen felborult?

Egyrészt a női felmenőinktől örökölt vagy saját életünkben tapasztalt traumák, elszenvedett bántalmazások (pl.: szóbeli, fizikai, szexuális abúzus), fel nem dolgozott veszteségek (pl. szeretett személy elvesztése, válás, magzat-, gyermekvesztés) olyan testi-lelki-érzelmi érzéketlenítést okoznak, amely a ciklusaink felborulására, a nőiességünk, intimitásunk, szexualitásunk fájdalmas megélésére, vagy a teljes elutasítására is óriási hatással vannak.

Másrészt sokszor tudatában vagyunk mindennek, mégis „megerőszakoljuk” a testünket és a ciklusainkat mi magunk is (például fogamzásgátló tablettákkal, görcsös menstruáció esetén fájdalomcsillapítókkal), ezáltal a holdciklusunk felborul, és elveszítjük a kapcsolódást a természetes női körforgásukhoz. Arról nem is beszélek, hogy a menopauza kommunikációja a nyugati társadalmunkban úgy van beállítva, hogy a nő ettől az időszaktól kezdve már „le is van írva”, holott a taoista (keleti) tanítások szerint ez az időszak a nő „második tavasza”.

Ha te is nehezen vagy egyáltalán nem tudsz kapcsolódni a ciklusaidhoz, és ezen szeretnél változtatni, továbbá a mostani tavaszi megújulás energiáit támogatólag kihasználni, akkor nagyon sok szeretettel várlak egy ingyenes online 30 perces konzultációra.

Akadémia konzultáció

Girisha Andrea Steigler

3 diplomás közgazdász, európai uniós és nemzetközi közbeszerzési szakértő

orgazmus coach, trauma- és gyászspecialista

A Tudatos Nő Akadémia alapítója

Elérhetőségek:

Web:

https://www.tudatosnoakademia.hu/

http://empressco.online/andi-gyonyorteli-svedasztala/

https://girisha-andrea.com/

Facebook:

https://www.facebook.com/tabumentesgirishaandrea

Női Facebook csoport:

https://www.facebook.com/groups/173534154100640

Tudtad, hogy nőként számtalan ciklus határozza meg az életedet? Tudd meg melyek ezek, és miben segít, ha ezekhez igazítod a mindennapjaidat?

Ez is érdekelhet még

Padlóra kerül
Önismeret

Padló

Ha padlón vagy, megrekedtél és küzdesz az élet nehézségeivel, ne veszítsd el a reményt. Hogyan vedd vissza az irányítást az életed felett?

Kos jegy
Asztrológia

A Kos energiáinak felszabadítása

2023. március 20-án beléptünk a Kos jegyébe. Mi várható az asztrológiai új év kezdetén? Hogyan tudod ezt az időszakot a saját javadra fordítani?

#novagyokmagazin