Két legyet egy csapásra – masszázzsal!

Picture of Zemen István

Zemen István

Masszázsterapeuta, svéd- és alakformáló masszőr

Cikk megosztása

A masszázs során nem csupán a test lazul el. Bizonyára számtalanszor hallottad már te is azt, hogy egy jó masszázs az elmét is tehermentesíti. Ezért úgy is mondhatjuk, hogy egy lazító masszázzsal két legyet ütsz egy csapásra.

Hogyan történik mindez?  

Kutatások bizonyították, hogy a masszázs során percek alatt erőteljesebben kapcsolódik össze a test az elmével. A test megfelelő, szakavatott mozdulatokkal való érintése egy olyan erőteljes élményt okoz, amelynek eredményeképpen mind fizikailag, mind szellemileg ellazulunk és felfrissülünk. 

A kezelés során gyengéd, halk zene segít az ellazulásban, miközben a tapasztalt kezek azok dolgoznak, hogy oldják a feszültséget a test azon területein, amelyek a legnagyobb figyelmet igénylik. Ez pedig aktivizálja a boldogsághormonok termelését és tehermentesíti az elmét a “beragadt” gondolatoktól.

A masszázs során előfordulhat, hogy mély relaxációs állapotba merülünk, vagy akár olyan intenzív érzelmeket is érezhetünk (úgy gondoljuk, hogy ok nélkül), mint az öröm vagy a béke. Ez mind annak jele, hogy az elme a gyógyító öngondoskodás e pillanatában összekapcsolódott a testtel. Ez a kapcsolat lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megismerjük a testünket, így jobban megérthetjük, mire van szükségünk fizikailag, mentálisan, érzelmileg és spirituálisan minden egyes nap. 

Masszázsterápia-1

Ezért egy lazító masszázs után úgy érezhetjük, hogy visszanyertük saját testünk felett az irányítást. Mindez pedig az elme szintjén lehetővé teszi az önismeret növekedését, mivel a gondolatok szabad áramlása nagyobb nyitottságot, befogadást eredményez. Mindeközben egyúttal enyhülést nyújt a mindennapi élet olyan tevékenységei által okozott fájdalmak és stresszpontok ellen is, mint az egész napos íróasztalnál ülés vagy a nehéz fizikai munka. 

A masszázs eredményeképpen gyorsan visszanyerhető a testi-lelki egyensúly, miközben az öngondoskodás ezen egyszerű, mégis átalakító erejű gyakorlata révén javul az általános közérzet és könnyebben elérhető a lelki béke.

Itt a tavasz! Itt az ideje, hogy ebben a szezonban rendszeres masszázsok révén egy jól megérdemelt, pihentető ápolással kényeztesd magad! A rendszeres masszázsok lehetővé teszik, hogy levezesd az élet mindennapi gondjait, miközben enyhülést nyújt a meglévő izomfájdalmak vagy feszültségek alól, amelyeket már túl régóta cipelsz. 

Próbálj ki egy teljesen rád szabott első alkalmat (30 perc) ingyen! Foglalj helyet masszázsra még ma – megérdemled!

Oldd meg az elakadásaidat masszázzsal! Tudtad, hogy a lazító masszázsterápia hatékonyan segít téged a problémáid megoldásában is?

Ez is érdekelhet még

Konzultáció
Egészség, test-lélek-szellem

Vajon kié ez a gondolat?

Gondolatok ezrei keringenek a fejünkben minden nap. Találhatunk köztük önkorlátozó gondolatokat is. Vajon hogyan tudod ezeket hatástalanítani?

Masszázsterápia
Egészség, test-lélek-szellem

Tavaszi megújulás a masszázs által

Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a testünk állapotát. Mit szólnál, ha neked csak feküdnöd kellene egy-egy órát, a tested pedig megújulna?

#novagyokmagazin