Kos jegy
Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

A Kos energiáinak felszabadítása

Mit várhatunk a 2023-as asztrológiai új év kezdetén?

Üdvözöllek az asztrológiai új évben!

Ez a megújulás és az újrakezdés időszaka. 2023. március 20-án beléptünk a Kos jegyébe, amely olyan különleges energiákat hordoz magában, amelyek neked is segíthetnek az újrakezdésben és pozitív változások elindításában.

Nézzük, mit tartogat számunkra a Kos hava!

A Kos az állatöv első jegye, amely az erőt és a bátorságot is szimbolizálja. Ez a jegy testesíti meg többek között az energiát, a lelkesedést, a szenvedélyt és az ambíciót. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyekre mindenképpen szükségünk van az új év beköszöntésekor. Ezt az energiát felhasználhatjuk arra, hogy azonosítsuk azokat a területeket, ahol növekedést vagy javulást szeretnénk elérni, és segítségünkre lehet abban is, hogy a kitűzött céljaink valósággá váljanak.

Ez az időszak tehát a megújulásról és a növekedésről szól. Teret enged és ad minden területen az újrakezdésnek, a célok kitűzésének és a pozitív változások megteremtésének az életünkben. Az átmenet ezen időszakában úgy érezhetjük, hogy ihletet kapunk legbelsőbb vágyaink felfedezésére vagy egy-egy új, kreatív projektben való elmélyülésre. Talán nagyobb energiát érzünk álmaink megvalósítására és vágyaink valóra váltására is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a Kos energiái inspirációt és motivációt hozhatnak, ugyanakkor türelmetlenséghez és impulzivitáshoz is vezethetnek, ha hagyjuk, hogy a negatív érzelmek eluralkodjanak rajtunk. Ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogyan használjuk fel a Kos intenzív energiáit, nehogy a végén elhamarkodott döntéseket hozzunk anélkül, hogy mérlegelnénk a következményeket.

Mit tegyünk ebben az időszakban?

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki az életünkből, több dolgot is tehetünk.

Először is fontos, hogy szánjunk egy kis időt magunkra, és gondolkodjunk el azon, hogy mit szeretnénk az élettől, és azt hogyan szeretnénk elérni. Használjuk fel az újonnan felfedezett motivációt üzemanyagként, hogy folytassuk azokat a tevékenységeket, amelyeket eddig is szenvedélyesen csináltunk, vagy bátran belevághatunk valamilyen vágy szintjén régóta dédelgetett új hobbiba. A lényeg, hogy kezdjük el érezni, hogy élünk!  

Ezenkívül most van itt az ideje annak is, hogy elkezdjük megtervezni az életünkben végrehajtandó nagyobb változásokat – legyen szó akár karrierről, akár magánéletről –, hogy rendelkezésünkre álljon egy cselekvési terv, amikor a lehetőség megérkezik!

Végül pedig kihasználhatjuk ezt az időszakot arra, hogy más hasonló gondolkodású, hasonló érdeklődésű emberekkel kapcsolódjunk – akik nem csak betekintést nyújthatnak majd a vágyott területre, de akár támogatókként a rendszerünk részévé is válhatnak céljaink elérése során!

Mit ne tegyünk ilyenkor?

Bár a motiváltság nagyszerű az átmenet ezen időszakában, a meggondolatlanság útjára is tévedhetünk, ha kicsúszik az ellenőrzés a kezünkből. Ezért meg kell próbálni mindent megtenni azért, hogy ne hozzunk meggondolatlan döntéseket pusztán impulzusok alapján.

Először mindig szánjunk egy kis időt arra, hogy átgondoljuk a dolgainkat, mielőtt túl hamar elköteleződnénk bármi mellett!

Kerüljük el azt is, hogy összehasonlítgassuk magunkat másokkal, hiszen mindenki a saját útját járja az életben, ezért célszerűbb, ha mindenki a sajátjára is koncentrál!

Végül pedig próbáljunk meg nem irreális elvárásokat támasztani önmagunkkal szemben, mivel a túl nagy elvárások csak csalódást okozhatnak, ha nem teljesülnek. Helyette inkább olyan elérhető célokra összpontosítsunk, amelyek még kilöknek ugyan a komfortzónából, de elérhetőek számunkra!

Tervezés

A Kos hava hihetetlen lehetőséget kínál az elindulásra és a megújulásra – amit érdemes lelkesen megragadni! Ne feledd azonban, hogy bár fontos befogadnunk a körülöttünk lévő energiát, ugyanolyan fontos odafigyelnünk arra is, hogy ne ragadjon minket magával a túlzott intenzitása.

Tartsd szem előtt ezeket a tippeket, miközben elindulsz ezen az asztrológiai utazáson az önismeret felé.

Boldog új évet kívánok!

2023. március 20-án beléptünk a Kos jegyébe. Mi várható az asztrológiai új év kezdetén? Hogyan tudod ezt az időszakot a saját javadra fordítani?

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin