Mit okozhatnak a „kis családi titkok”?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Az előző cikkemben meséltem a transzgenerációs terhekről, melyek észrevétlenül megkeseríthetik az életünket. Ezek azok a nehézségek, melyeket tudattalanul, felmenőinktől veszünk át, szolidarítva nehéz életük fájdalmaival.

Ma arról szeretnék írni, hogy nem feltétlenül kell indokolatlan elakadásaink okát ilyen távoli múltban keresnünk. Jelenlegi családunk is rejtegethet jócskán olyan lenyomatokat, amelyek károsan hatnak az életünkre.

A leggyakoribb három közül elsőként említeném meg az abortuszt. Bizony, sokan egyszerű operációként tekintenek a magzatelhajtásra, de családállítói szemmel valami egészen más is történik ilyenkor. Egy leszületni vágyó lelket utasít el az édesanyja. Talán most felmerül Benned Kedves Olvasóm, hogy nem egyedül az anya, hanem a szülők együtt hozzák meg ezt a döntést. Ez talán valóban így is történik meg, azonban mivel az anyuka testéről van szó, a teher mégis az övé.

Hogy milyen teher? Bűntudat. Bizony, akkor is, ha ő önmaga előtt is látszólag érzelemmentesen hozza meg a döntést, és veti alá magát a folyamatnak. A bűntudat a lelkében legbelül mégis ott él, és szélsőséges esetben akár testi tünetet is produkálhat. Például cisztát, vagy erős menstruációs görcsöket. Szeretettel ajánlom, hogy ha valaha volt abortuszod, és nem szívesen mennél ezzel családállításra, akkor gyújts otthon egy mécsest és mondd ki hangosan – az elvetetett lélekre gondolva -, hogy „helyed van a családunkban”. Ha esetleg rá tudsz hangolódni a lélekre és van érzésed, hogy fiú, vagy lány lett volna, akkor gondolatban nevet is adhatsz Neki, sőt a legjobb, ha valami apróságot veszel, ami az ő emléke lesz (hogy testi tünetet ne produkálj tudattalanul az ő emlékére).

A második – illetve valójában az elsővel azonos, csak az anya helyett a megszületett gyermekek szempontjából – leggyakoribb feloldandó elakadás a meg nem született testvér. Nem is gondolnánk, milyen súlyos lelki nehézséget okoz egy gyermeknek, ha a születését megelőzően anya valaha abortuszon volt. A legmarkánsabb érzés itt is a bűntudat, azonban az „azért élek, mert ő meghalt” gondolathoz tartozó. Ennek a tudatalatti lelkiismeret furdalásnak a hatása általában inkább lelki, semmint testi: az abortusz után születetteknél gyakori a depresszióra való hajlam, sőt akár a suicid gondolatok megjelenése is.

A harmadik gyakori témakör, ha valamely szülőnek szeretője volt, vagy egy korábbi párkapcsolatban ragadt érzelmileg. Bizony ilyenkor előfordul, hogy a gyermek tudattalanul a harmadik fél (aki energetikailag a kiterjesztett család, azaz a klán tagja) kirekesztettségére rezonál rá, és ezt a fajta elutasítottságot, kívülállóságot éli meg az életének akár több területén is.

Természetesen ez csak a TOP3 leggyakoribb elakadás, melyet a szűk családunkból hozhatunk, de vannak azért még variációk bőven. Legközelebb egy igen gyakori és szerteágazó hatású traumáról mesélek majd. Bár alapvetően minden hónap első péntekén tartok csoportos családállítást, a júniusi alkalmat (ahova még van hely) május 26-án tartom meg, mivel a következő hétvégén 10milliószoros teremtő napi elvonulást tartok a csodás Bakonyban! Itt tudhatsz meg többet erről az izgalmas hétvégéről, ahová szeretettel várlak Téged is: https://www.belsoutazasszandraval.hu/workshop/

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Titkok, bűntudat, szégyen, megfelelés. Talán azt gondolod a titokról, hogy ha nem derül ki, akkor az nem fáj. De valójában mi is történik a mélyben?

Ez is érdekelhet még

házasság és válás
Párkapcsolat

Házasság / válás

A szerelem és az elkötelezettség szerves részei a sikeres házasságnak. De mi történik, ha mégsem működik? Mit tegyél, hogy helyrehozd?

Önámítás vs. őszinteség
Egészség, test-lélek-szellem

Önámítás vs. őszinteség

Készen állsz, hogy elfogadd a valódi énedet? Tudd meg, hogy miért csapjuk be magunkat, és hogyan legyél őszinte, amely elvezet a belső békéhez.

#novagyokmagazin