A tudatosság hatalma – test, lélek és szellem harmóniája

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

Általában úgy gondoljuk, hogy az életünket azon dolgok határozzák meg, amelyek külső körülményekből adódnak. Azonban az élet ettől sokkal több, egy sokkal nagyobb kaland, amely több mint a csak fizikai testünk, helyzetünk vagy szerepeink.

Az emberi létről azt mondják, hogy három síkon létezünk, amely a test, a lélek és a szellem egysége. Ez az egység önmagában nem újdonság, azonban annak előnyeit nem mindig értékeljük. Gyakran úgy éljük az életünket, hogy a három sík közül csak az egyikre koncentrálunk. Az életünk teljessége azonban akkor érhető el, ha a test, a lélek és a szellem egységében élünk.

Vajon miért jó az életünket így szemlélni, és hogyan érhető el ez a tudatosság?

Az élet minden egyes pillanata energetikai hullámokból áll, és azok, akik érzékenyek ezekre, könnyen megérzik, hogy mi történik körülöttük. Az élet akkor lesz harmonikus és kiegyensúlyozott, ha a test, a lélek és a szellem harmóniában működnek együtt.

  • A testünk az a fizikai forma, amelyben élünk, és arra törekszünk, hogy egészségesek legyünk és maradjunk.

Ehhez az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a pihentető alvás és a minél kevesebb stressz azok a kulcsok, amelyeket a testünk egészségéért meg kell tennünk. Az egészséges test azonban nem csak a testi jóllétet biztosítja, hanem a mentális egészséget is segíti.

A lélek és a szellem ezzel szemben olyan területek, amelyeket nem látunk, de mégis érezzük, tudjuk, hogy vannak.

  • A lélek a bensőnkben lakik, az ember belső lényegét, az érzelmek, a gondolatok és az identitás otthonát jelenti.

Azt mondhatnánk, hogy a lélek az, ami igazán meghatároz bennünket és azt, hogy kik is vagyunk valójában. Az emberek nagyrészt ahhoz a helyzethez szoknak hozzá, amelyben élnek, de valójában sokkal több van bennünk, mint amit az esetleges külsőségek mutatnak. A lélek olyan erőforrás, amely inspirációt és motivációt adhat nekünk az életünk minden területén.

Amikor ápoljuk és tápláljuk a lelkünket, az segít abban, hogy boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és sikeresebbek legyünk. Manapság könnyen elhanyagolhatjuk a lelki egészségünket a mindennapi rohanás közepette. Ezért fontos, hogy időt szánjunk a pihenésre, az önreflexióra és a feltöltődésre. Különleges gondossággal kell vigyáznunk a lelkünkre, ahogyan vigyázunk a testünkre.

Néha szükségünk lehet arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és elgondolkodjunk az életünk mélyebb értelméről és céljairól.

  • Mi motivál minket?
  • Mi tesz boldoggá?
  • Milyen változásokra vágyunk?

Ezután jöhet a legfontosabb rész: a cselekvés. A lélek táplálása nemcsak elméleti megfontolásokról szól, hanem gyakorlati lépéseket követel. Vállaljuk fel az irányítást az életünk fölött, és tegyük meg azokat a változtatásokat, amelyekre vágyunk. Találjuk meg azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kibontakoztathatjuk a belső potenciálunkat a fejlődésünkhöz.

Tehát merítsünk erőt a lelkünkből és használjuk arra az inspirációját, hogy pozitív változást hozzunk az életünkbe. Ne feledjük, hogy mindannyian erősebbek vagyunk, mint gondolnánk, és képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat. Szóval induljunk el ezen az úton, és fedezzük fel a belső erőnket, mert a lélek valóban az életünk egyik legértékesebb ajándéka.

  • A szellem a harmadik sík, amely viszonylag kevésbé ismert, mivel a számítógépek, okostelefonok és állandó internethasználat világában talán kevesebbet foglalkozunk vele, ám jelentősége tagadhatatlan.

A szellem nemcsak a vallásra vagy hitre vonatkozó meggyőződéseinket jelenti, hanem azt is, hogy az életben az összes dolgot magasabb szintről értékeljük. Az emberi szellem mindent érint és minden területen jelen van. Az ember egyik fontos célja annak megértése, hogy miért vagyunk itt, milyen dolgok mozgatnak minket, és hogy mi az, amit a legjobban tudunk tenni ebben a világban. Szellemünk ad lehetőséget arra, hogy mélyebben megvizsgáljuk, megértsük önmagunkat és másokat is.

Ebben siet segítségünkre a pszichológia, a vallás és a filozófia tudománya is.

Az életben fontos felfedeznünk, hogy mi az, ami igazán fontos a számunkra. Ám csak akkor teljesedhetünk ki maradéktalanul, ha mindhárom síkot tudatosan kezeljük, és nem csak egy területre koncentrálunk.

  • Ha mi irányítjuk az életünket és ezeket a területeket összehangoljunk, harmonikusan és kiegyensúlyozottan élhetünk.
  • Ha a gondolataink, szavaink és tetteink egységesek, akkor az életünk olyan lehet, amit mindig is akartunk.
  • Ha ennek megfelelően tudatosan élünk és figyelmünket önmagunkra irányítjuk, az életünk minden területe javulni fog.

Tekintsd mindezt egy izgalmas kalandnak, ahol te állsz a középpontban önmagad számára.

Mit gondolsz, ez a kaland megéri az erőfeszítést?

Ha úgy érzed, hogy kibillentél és nem találod a megoldást, keress bizalommal.

Fedezd fel a tudatosság erejét, és találd meg a test, lélek és szellem egyensúlyát. Így érheted el a harmóniát és a kiteljesedést a mindennapokban.

Ez is érdekelhet még

gyémánt
Egészség, test-lélek-szellem

Nőiesség – hatodik érzék

Így nyerd vissza a belső hangod és intuíciód erejét. Hogyan használd fel legjobban a hatodik érzékedet, hogy valódi előrelépést érj el az életedben?

#novagyokmagazin