Melyik a te színed?

Picture of Takács Timi

Takács Timi

Női Mentor, Kreatív és Művészeti vezető

Cikk megosztása

Az enyém a kék!

Tudd meg Te is, melyik személyiségtípushoz tartozol!

Carl Gustav Jung svájci orvos, aki Freud tanítványa volt, újragondolta a freudi tanításokat, és a régire támaszkodó, de lényegében új, analitikus pszichológiai elméletet dolgozott ki. A személyiségtípusok megkülönböztetését arra alapozta, hogy a személyiség belső ösztönző ereje önmaga vagy a külvilág felé irányul-e. Ez alapján az embereket introvertált – vagyis befelé forduló –, illetve extrovertált – vagyis a külvilág felé irányuló – típusokba sorolta.

Az introvertált legfőbb jellemzője, hogy megfontolt, érzelmileg nehezen kapcsolódó, töprengésre, szorongásra hajlamos, míg az extrovertált személy vidám, tetterős, gyorsan reagáló, emberi kapcsolatokat szívesen teremtő jellemzőkkel bír.

Aztán jött Dr. Marston amerikai pszichológus és továbbgondolta a jungi elméletet. A két főcsoportot pedig továbbosztotta, és ezeken belül megkülönböztetett egy feladatorientált és egy kapcsolatorientált típust is. Így négy csoportot hozott létre, amelyeket különböző színekkel jelölt.

Ennek a fajta személyiségtipológiai tesztnek a kitöltésével képet nyerhetsz meghatározó személyiségjegyeidről, megtudhatod, mik az „erősségeid”, valamint következtethetsz arra is, hogy melyek a „fejlesztendő kompetenciáid”.

Emiatt mi, segítő szakemberek előszeretettel használjuk önismereti kurzusokon, de segíthet a pályaorientációban is, sőt hasznos segítség a vezető beosztásban dolgozóknak és a HR-eseknek is. Segítheti a menedzserek és csapatvezetők munkáját abban, hogyan és kiknek osszanak ki bizonyos típusú feladatokat, illetve abban is, hogyan tudnak hatékonyabban és eredményesebben kommunikálni a csapattagokkal. A feladatok hatékonyabb kiosztása mellett abban is hasznos, hogy javítsa a munkatársak közötti kommunikációt, illetve a munkahelyi kapcsolatok minőségét. 

Összességében kijelenthető, hogy ez a teszt mindenki számára hasznos lehet, aki akár saját, akár mások személyiségének főbb jellemzőiről szeretne rövid idő alatt képet nyerni.

Szeretnéd tudni Te milyen színű vagy? Kék, piros, zöld vagy esetleg sárga?

Keress meg a https://alkotoanyu.hu/kapcsolat oldalon keresztül és küldöm a tesztet!

A megkeresés tárgyánál válaszd a 4 szín tesztet!

A témáról videót is készítettem, ITT találod.

Amennyiben Te is szeretnél részese lenni a posztjaim által nyújtott tudásnak, és ezáltal fejlődni, saját magadon dolgozni, várlak az új, zárt csoportomban, (kérlek válaszolj a kérdésekre, csak úgy tudlak beengedni):

Alkotó Anyu – traumán túl – önismeret és alkotás

Kérdezz bátran, hozz témákat, kezdeményezz beszélgetést!

Ha pedig egyénileg szeretnél magadon dolgozni keress bizalommal itt:

 

Várlak szeretettel a gyógyulásod szolgálatában!

Szeretettel a Te Lélekemelőd:

Takács Timi                                                 

Női Mentor, Kreatív és Művészeti Vezető

Elérhetőségeim:

https://alkotoanyu.hu/coaching/

alkotoanyu@gmail.com

Feladatorientált vagy kapcsolatorientált vagy? Tudj meg többet magadról, és fedezd fel a személyiségjegyeid fejlesztésének különböző módjait a színteszttel!

Ez is érdekelhet még

Közösség
Önismeret

Fedezd fel és használd az erősségeidet!

Erősségeid fejlesztése segíthet abban, hogy sikeresebb és teljesebb legyél. Fedezd fel az emberi működés alapjait és hozd ki a legtöbbet magadból.

#novagyokmagazin