Hogyan ölik meg az elvárások a kapcsolatokat?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Gyorsan. Vagy épp lassan, csepegve, mint a méreg. Gyakran nem is csupán a kapcsolatot öli meg, hanem a másik ember önbizalmát, önmagába vetett hitét.

Hiszen mit is él meg a nő, akitől elvárják, hogy főzzön, mosson, takarítson? Vagy a férfi, akinek az a dolga, hogy sok pénzt vigyen haza? Netán a gyermek, aki akkor „jó”, ha jó jegyeket visz haza és rend van a szobájában?

Mindannyian azt élik meg, hogy MEG KELL FELELNIÜK! Hogy akkor értékesek, ha teljesítik az elvárásokat…

Nézz a szívedbe! Te szívesen teszel bármit is, ha elvárják Tőled? Ugye, hogy nem?! Sőt, mondhatni, hogy még ellenállást is ébreszt, ha valamit kötelező megtenni, igaz?! Akkor eztán figyelj oda, és ne támassz elvárásokat

Kérj segítséget, támogatást, de ne ez alapján szeresd a másikat!

Ha hibázik, el is ront bármit; morogni lehet, de kérlek, tedd hozzá, hogy „ettől még ugyanúgy szeretlek”, és dicsérj eredmény nélkül is! Pusztán azért mert a másik olyan amilyen; morgós/cserfes/türelmetlen/stb., csak mondd, hogy „úgy vagy jó és szeretetre méltó, ahogy vagy”.

Meglásd: megváltozik minden! Higgy a SZERETET erejében!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Az elvárások elkerülése a kapcsolatban nemcsak megmentheti azt, hanem erősítheti a kölcsönös elfogadást és megértést. Mit tegyél, hogy a kapcsolataid egészségesek maradjanak?

Ez is érdekelhet még

Barátság
Igaz történet alapján

Barátságról, emberi kapcsolatokról…

Tanuld meg, hogyan kapcsolódj a körülötted lévőkhöz, bízz magadban, fedezd fel a saját kapcsolataid útját és a barátságok fontosságát az életben.

#novagyokmagazin