Ha sportos alakot szeretnél, tilos a csoki, a szénhidrát?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Fiatal korom óta napi szinten tornázom (amellett, hogy gyerekkoromtól hobbi szinten kick-boxozom), és egy éve ehhez profi edző programjába regisztráltam magam, hogy változatos edzéseket csinálhassak reggelente. Ehhez a programhoz tartozik egy zárt Facebook csoport, ahol a minap számomra megdöbbentő – vagy mégsem? – posztot olvastam.

Egy hölgy lelkesen újságolta a többi tag számára, hogy bár ő egyébként is vékony alkat – így fogyni nem, csak izmosodni szeretne –, mennyire büszke magára, mert még a nyaralás alatt is megállta, hogy lángost vagy édességet egyen.

Én úgy gondolom, hogy nagyszerű dolog a kitartás és a tudatos célkitűzést követő önkontroll. Viszont mégis úgy vélem, hogy emellett a felvetés mellett nem mehetek el szó nélkül, hiszen attól tartok sok-sok nő diétázik úgy, hogy mindent megvon magától.

Szerintem az életet elsősorban megélni, élvezni kell. Azt gondolom, ez kellene legyen az elsődleges cél, és nem az önsanyargatásA jóból is megárt a sok, ez tény és való: nyilván, ha valaki lángoson és/vagy csokin él (lásd Gombóc Artúrt), akkor annak nem lesz jó vége. 

Azonban egy egészséges, kiegyensúlyozott és örömteli élet része miért is ne lehetne a rendszeres testedzés és tudatos táplálkozás mellett az, hogy amikor valaki megkíván egy csokit, azt megegye vagy akár a nyaralás alatt pár napig „bűnözzön” lángossal, pizzával, tejszínhabos jeges kávéval stb.?

Az én tanácsom az, hogy engedd meg magadnak néha a lazítást, csak figyelj, hogy legyen meg az egyensúly! Élvezd az életet, mert nem az a fő cél, hogy jól nézz ki, hanem hogy boldog legyél

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Miért nem a legjobb megközelítés éheztetni magad a kívánt testsúly eléréséhez, és hogyan élvezheted az életet, miközben optimalizálod az alakodat?

Ez is érdekelhet még

tested emlékei
Egészség, test-lélek-szellem

Tudtad, hogy a tested egy emléktérkép?

Hogyan férhetsz hozzá a testedben tárolt rejtett emlékekhez? Vedd észre a sejtjeid és szöveteid által küldött jeleket, és kapcsolódj mélyebben önmagaddal.

Önszeretet-test
Egészség, test-lélek-szellem

Öt tipp ahhoz, hogyan szeresd meg a tested

Ne hagyd, hogy a társadalom irreális szépségszabványai elkeserítsenek! Íme öt egyszerű tipp, amely segít abban, hogy úgy szeresd a tested, ahogy van, és megtaláld önmagadban az igazi szépséget.

#novagyokmagazin