Tudtad, hogy a tested egy emléktérkép?

Picture of Tácsik Gabriella

Tácsik Gabriella

Woman&body coach

Cikk megosztása

Tudtad, hogy minden, ami veled történt egészen a fogantatásod pillanatától, az ott van elrejtőzve a testedben?

Fontos tudnod azt is, hogy a tested a legintelligensebb és legpontosabb „jelzőrendszered”! Mindent tud rólad, mindenre figyel, sokszor meggyógyul magától, úgy, hogy észre sem veszed!  Valamint mindent jelez neked! Ha megvan a kapcsolatod a testeddel, akkor ezeket fel tudod ismerni!

A sejtek, szövetek, a fascia-hálózat (kötőszöveti háló) nem csak a pozitív élményeidet, kellemes emlékeidet tárolja! Ott lapulnak a sokkoló, felkavaró, lesújtó, kellemetlen behatások is! Ezek a lenyomatok mint tapasztalatok lapulnak a tested legmélyén és befolyásolják a mindennapjaidat! Befolyásolják az önmagadhoz való viszonyodat, a másokhoz való kapcsolódásodat, a munkádat, minden cselekedetedet és viszonyulásodat!

A megfelelő szituációkban megkapod a jelzést a testedtől! Azonban ezeket a jelzéseket nem tudod felismerni, ha elveszítetted a kapcsolatot a testeddel!

Milyen az, amikor nincs meg a kapcsolódás?

Tudod az olyan, mint amikor gyerekként ismerkedtél a világgal és éppen próbálgattad a gyufát, mert az milyen érdekes, a szüleid szóltak, hogy azt nem kellene, mert megégeted magad. Te nem figyeltél, nem hallgattál rájuk, és a játék hevében meg is égetted a kezedet! Na, itt sem volt meg a kapcsolódás, hiszen megtörtént a baj!

Nézzük akkor, hogy is néz ez ki a tested vetületében!

A testedben ott vannak az érzelmi lenyomataid a múltból, mint tapasztalat. Belekerülsz egy szituációba, amit a tested felismerni vél és jelez neked, hogy ez nem oké neki! Például a munkahelyeden a munkaköri leírásban szereplő feladatokon túl ezernyi plusz melót bíznak rád váratlanul, pedig aznapra fontos programod lett volna! Túllépted a munkaidődet is, de nem fizetik ki a túlórádat. Ebben a szituációban nem tudtad meghúzni a határaidat, és néhány óra vagy nap múlva elkezd fájni a hólyagod. Sokat jársz pisilni, feszült vagy, fáj a fejed.

De te letudod azzal, hogy biztosan felfáztál, mert a munkahelyi cigiszünetben leültél kint a lépcsőre, vagy ráfogod, hogy sokat ittál tegnap és azért kell sokat pisilned. Aztán újabb ilyen szituáció és újra ugyanazok a tünetek, de újra ráfogod valamire… Majd ez egyre durvább méreteket ölt… A tüneteid elhatalmasodnak rajtad, rohangálsz az orvoshoz, mindenféle diagnosztikai eljáráson túl vagy, és kiderül, hogy baj van!

Vagy például fájni kezd a lábad, mert nem merted meglépni, hogy jelezd a főnöknek, hogy neked ma menned kell, mert szülői értekezlet lesz a gyermekednek! Na, ez az, amikor nincs meg a kapcsolatod a testeddel! Nem vetted komolyan a jelzéseit! Nem figyeltél rá, pedig ő komolyan vett téged és jelzett, hogy neki ez nem komfortos, nem jó!

Van egy jó hírem! Ezt a kapcsolat újraépíthető, megtanulható, hogy észrevedd a tested jelzéseit!

Amennyiben te is úgy érzed, hogy nem megfelelő a kapcsolatod a testeddel jelentkezz be hozzám egy díjmentes konzultációra. Megnézzük, hogy megvan-e a kapcsolatod a testeddel! A konzultáció nem kötelez semmire!

Tácsik Gabriella

Woman&body coach

Facebook: Thara Tánciskola

Várlak szeretettel Facebook csoportomban:

Női önértékelés és önbecsülés fejlesztés

Bekerülés a kérdések megválaszolásával lehetséges!

Hogyan férhetsz hozzá a testedben tárolt rejtett emlékekhez? Vedd észre a sejtjeid és szöveteid által küldött jeleket, és kapcsolódj mélyebben önmagaddal.

Ez is érdekelhet még

Jelek
Párkapcsolat

Jelek

Hogyan ismerd fel és értelmezd azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy kapcsolatod hamarosan véget érhet? Milyen lépéseket tehetsz, ennek elkerülésére?

#novagyokmagazin