Férfi agy – női agy

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Biztosan láttál már az alábbi illusztrációhoz hasonló vicces képet, amin a női és férfi agy különbözőségein élcelődik a kidolgozó.

De talán már te magad is bosszankodtál emiatt… Általában a nőket dühíti a férfiakban, hogy miért nem értik meg őket, a pasikat meg értetlenséggel tölti el, hogy a női gondolkodás miért olyan bonyolult.

Van már vagy tíz éve annak, hogy Mark Gungor előadását meghallgattam, és életre szólóan megváltoztatta a férfiakhoz való hozzáállásomat. Amíg ezt a kis videót nem láttam, addig ha megkérdeztem egy férfit, hogy „Mire gondolsz?” és ő azt válaszolta, hogy „Semmire”, akkor elkezdtem azon görcsölni, hogy tuti valami velem kapcsolatos negatív dolgon jár az esze. Ilyenkor próbáltam visszatekerni a fejemben az időt, hogy vajon milyen hibát követhettem el, miért haragszik, mivel bántottam meg. Mark roppant vicces, mégis valóban tényfeltáró monológjából azonban megértettem, hogy a férfiak igenis képesek arra, hogy ne gondoljanak SEMMIRE!! Azóta pedig, hogy ezt sikerült felfognom; a hasonló esetekben csak elmosolyodom és arra gondolok, na jól van, megint a semmi boxában van… (Ha megnézed a videót ITT, akkor érteni fogod, ez mit is jelent).

Ahogyan a nőknek segít ez a prezentáció megérteni a férfiakat, úgy segít a férfiaknak is a nők működésének jobb átlátásában például azzal, hogy elmagyarázza a pasik agyának működésével ellentétben – a nőké azért tűnik annyira zizinek, mert minden mindennel összefügg benne. Az érzelmek összekötik az élet minden területét a gyengébbik nem lelkében, míg az erősebbik nem mindent külön-külön kezel.

No és van még itt egy fő gondolat: a ventilálás. Ez ugyebár az, amikor valami nyomja a lelkedet és azt elmeséled egy hozzád közelállónak. De vigyázat, a két nem itt is különbözik! A nők valóban csakis a kibeszélés kedvéért mondják el a problémájukat – Isten ments, hogy ilyenkor a hallgató fél tanácsot adjon! A férfiak viszont általában nem beszélnek a nehézségeikről. Ha pedig mégis, akkor pont azért, mert úgy érzik, tanácsra van szükségük!

Mindent összevetve én úgy gondolom, hogy minél jobban elkezdjük megismerni a különbözőségeinket, annál jobban fog menni egymás elfogadása és ezáltal az együttműködés. Mindehhez pedig a fenti kis videó igazán jó kezdet, ajánlom szeretettel közös megtekintésre!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Tudj meg többet arról, hogy miért gondolkodnak másképp a férfiak és a nők. Megnézzük a férfi és női agy különbségeit, hogy jobban megértsük egymást.

Ez is érdekelhet még

Testreszabni
Önismeret

Testreszabás…

Vedd észre, mennyire fontos vigyázni magadra és testre szabni az életed. Hogyan gondoskodhatsz arról, hogy minden területen egyensúlyban legyél?

Női test
Egészség, test-lélek-szellem

Élj a testedben!

Nem találod a kapcsolatot önmagaddal? Hogyan térhetsz vissza a helyes útra? Ismerd meg a figyelem erejét és alakíts ki egészséges kapcsolatot a testeddel!

#novagyokmagazin