Testreszabás…

Picture of Ács Krisztina

Ács Krisztina

Párkapcsolati és üzleti coach, motivációs tréner

Cikk megosztása

Veszel egy új telefont. Nézegeted, gyönyörködsz benne. Veszel hozzá tokot, kis szütyőt, óvod és félted, mindent megteszel, nehogy megsérüljön. Elképzeled, milyen elegáns mozdulattal fogod majd elővenni társaságban, és drukkolsz, hogy megszólaljon, hogy elő is vehesd. Alig várod, hogy hazaérj vele és elkezdhesd a testreszabását.

Gondosan kiválasztod a háttérképet, hiszen fontos lesz, mit látsz meg először, ha felvillan a készülék. Meg hát valljuk be, nagyon fontos, hogy a többiek mit látnak meg belőle elsőnek. Mert az nem kérdés, hogy majd úgy alakítod, mindenki lássa. Végigpróbálod a csengőhangokat, és mivel egyik sem Te vagy, letöltöd rá a kedvenc zenédet és beállítod.

De jó is lesz majd rá popsit rázni, miközben csörögni fog. Mi legyen a jelzőhang, ha üzenet, SMS jön? Ne legyen túl feltűnő, de legyen figyelemreméltó. Megvan! Beállítod.

Jöhetnek a képek. Átnézed a régi telefonod és a kedvenceket átmented az újra. Mosolyogsz, miközben nézed őket. Mennyi emlék, mennyi fájdalom, kín, mosoly és boldogság. Az egyiken a barátnőddel, a másikon Vele… Hol lehet, vajon gondol-e rád még? Úristen, mennyi spontán szelfi. Jaj, ezen nagy a tokám, ezen úgy nézek ki, mint az apám, ezen nem jó a hajam… Mert az oldalra csak és kizárólag a legtökéletesebb fotó mehet ki!!! Gyorsan leellenőrzöd, hogy ezen a telefonon milyen szűrök vannak… Megnyugszol. Tökéletes képet tudsz magadról készíteni majd.

Ahogy töltődnek fel a képek, úgy telik meg élettel a telefonod. Testreszabtad. Beállítottad magadnak a pillanatnyi boldogságot. Háttérkép, csengőhang, gyorshívási lista… Minden, ami ahhoz kell, hogy jól érezd magad. 

Mondd, az életedet mikor fogod ilyen gondosan testreszabni?

  • Mikor nézed át és törölsz belőle olyan fájlokat, amikre már nincs szükséged?
  • Mikor fogod magad óvni és félteni annyira, hogy minden jót megadj magadnak?
  • Ha úgy érzed, hogy fogytán az erőd, mondd felteszed-e magad töltőre vagy a mókuskerékben ragadsz?
  • Foglalkozol-e magaddal annyit, mint bármi és bárki mással?
  • Büszke vagy-e magadra vagy inkább lehajtott fejjel mész?
  • Egyáltalán tudod-e, hogy milyen típusú és kapacitású vagy?

Esetleg egy külső elvárásnak akarsz megfelelni még akkor is, ha legszívesebben lemerülnél és visszabújnál egy kicsit a dobozodba?  

Mondd, mikor fogod az életed a saját igényeid szerint testreszabni?

Ha úgy érzed, hogy változtatni szeretnél, tegyél egy lépést! Szeretettel várlak!

Nőerőmű

Vedd észre, mennyire fontos vigyázni magadra és testre szabni az életed. Hogyan gondoskodhatsz arról, hogy minden területen egyensúlyban legyél?

Ez is érdekelhet még

Önámítás vs. őszinteség
Egészség, test-lélek-szellem

Önámítás vs. őszinteség

Készen állsz, hogy elfogadd a valódi énedet? Tudd meg, hogy miért csapjuk be magunkat, és hogyan legyél őszinte, amely elvezet a belső békéhez.

#novagyokmagazin