5 sorsdöntő önbizalom növelő tipp – 2.

Picture of Takács Timi

Takács Timi

Női Mentor, Kreatív és Művészeti vezető

Cikk megosztása

Kedves Olvasó!

Folytatom az önbizalom növelésedet. Ez itt a 2. rész. Ha nem olvastad az előzőt, itt megteheted: 

https://novagyokmagazin.hu/5-sorsdonto-onbizalom-novelo-tipp/

A SÉTA

Az ingatag önbizalom oka, hogy a tested nem támogatja az elmédet. Ilyenkor a testmozgás az egyik legjobb terápia, amivel növelheted az önbizalmadat. Sőt, a testmozgás alapvető fontosságú! A szabad ég alatt és a természetben töltött pillanatok nagyon jót tehetnek a testi és lelki egészségednek.

Tippem: sétálj vidéken vagy egy közeli parkban, én a Városligetben és a Mátrában az erdőben szoktam (mellékelt festményemet is ez ihlette). Sétálj lassan, ne siess most sehová! Közben figyeld a környezetedben lévő fákat, növényeket, állatokat. Figyeld meg, hogy hogy lépsz, a talpad melyik része ér előbb a talajhoz. Nézd meg azt is, hogy veszed a levegőt.

Megnézheted a talajt is a talpad alatt. Milyen? Földes vagy füves? Mennyire puha vagy inkább kemény? Hegyezd a füled! Én ilyenkor megállok, becsukom a szemem és úgy hallgatom a madarak csipogását, az őzek neszezését, a szél hangját. Számolni szoktam azt is, hogy hányféle madárdalt hallok.

Én, amikor az erdőben sétálok, időről-időre megállok, és jó mélyeket szívok a kristálytiszta levegőből. Ezt még gyerekkoromban megtanultam, amikor az asztmám miatt a szüleim sokat kirándultak velem Mátrafüred, Mátraháza erdeiben. A belégzés az orrodon, a kilégzés a szádon történjen, és közben próbáld ellazítani magad.

Ha nincs lehetőséged kimozdulni, akkor kertészkedj, akár a teraszodon, erkélyeden, vagy a lakóhelyeden lévő zöld kezdeményezésben vegyél részt, de az is jó kezdet, ha beszerzel egy zöld növényt, amit a lakásban gondozhatsz.

Jó alternatíva az is, ha kinyitod az ablakot és megfigyeled, mi zajlik ott. Mit látsz? Fákat, növényeket, állatokat? Eső, szél vagy napsütés milyen hatással van a bőrödre? Megnézheted a felhőket. Milyen a színük, a formájuk? A legkisebb fiammal szoktuk azt játszani, hogy ki milyen alakzatot lát bele a felhőbe. Jó móka!

Séta

Ha úgy érzed, hogy támogatásra van szükséged, mert elakadtál életed valamely területén, keress bizalommal a lenti elérhetőségeim egyikén.

A Magazin olvasóinak 10% kedvezményt adok a szolgáltatásaimból.

Szeretettel a Te Lélekemelőd:

Takács Timi                                                 

Női Mentor, Kreatív és Művészeti Vezető

Elérhetőségeim:

https://alkotoanyu.hu/coaching/

alkotoanyu@gmail.com

Mi lehet az ingatag önbizalom oka? Elárulunk egy egyszerű tippet önbizalmad növeléséhez, amelyet akár minden nap alkalmazhatsz rövid ideig.

Ez is érdekelhet még

Gyenge nő
Párkapcsolat

A gyenge nő…

Vajon igaz az a mondás, hogy ha a nő nem erős, akkor gyenge? Hogyan teremtsd meg a párkapcsolati egyensúlyt, ha erős nőnek tartod magad?

#novagyokmagazin