5 tipp, hogyan adj új energiát az otthonodnak kis költségvetésből!

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

A tavasz remek alkalom arra, hogy megújítsd és felfrissítsd az otthonodat. Akár lakásban, akár házban élsz, rengeteg módja van annak, hogy újjá varázsold az életteredet. Íme, néhány ötlet, amivel elindulhatsz anélkül, hogy bankot kellene robbantanod.

 

  • A rendetlenség megszüntetése

Mielőtt bármit is tennél, szánj egy kis időt arra, hogy átnézd a fiókjaidat és a szekrényeidet. Szánd el magad arra, hogy végre megszabadulj mindentől, amire már nincs szükséged, vagy amit már legalább egy éve nem használsz.

Majd csak jó lesz valamire… Majd belefogyok… Ismerősek ezek a mondatok? Ne habozz! Ki vele! Ajándékozd el, add el, dobd ki! Meg fogod látni, hogy ez segít nagyobb teret teremteni, és később megkönnyíti a dolgaid megtalálását, ha szükséged lesz rájuk.

Észre fogod venni, hogy ez azonnali felfrissülést biztosít anélkül, hogy bármi újat kellene vásárolnod. Úgy fogod érezni, mintha lélegezne a lakás, mintha végre levegőhöz jutna a hosszú tél után.

lomtalanítás
  • Hozd be a fényt

Azaz húzd el a függönyöket, húzd fel a redőnyöket, hogy a természetes fény beáradhasson a szobába. Ha nincs elég természetes fény, fontold meg néhány lámpa beszerzését. Ezt megteheted az adok-veszek oldalakon is, hiszen ami másnak szükségtelen, neked még igazán nagy hasznot hozhat.

  • Változtasson a színeken

Ha van rá lehetőséged és kedvet is érzel egy nagyobb munkához, frissítsd fel a falakat egy új színnel, vagy legalább a fal egy részét, darabját, hogy új külsőt kölcsönözz a szobának. Beszerezhetsz öntapadós tapétát, matricát, esetleg festhetsz mintákat is néhány helyre.

 

  • Frissítsd fel a bútorokat.

Fontold meg a régi, kopott bútorok modern, stílusos darabokra való cseréjét. Ha szűkös költségvetéssel dolgozol, a régi darabokat bármikor felújíthatod egy kis festéssel vagy újrakárpitozással. Ehhez számtalan ötletet találhatsz videók, képek formájában. Engedd szabadjára a fantáziádat és a kreativitásodat. Ki tudja? Lehet, hogy egy régóta szunnyadó tehetségedet fedezel fel magadban. Online vagy használtbútor-boltokban történő vásárlással pedig akár nagyszerű ajánlatokat is szerezhetsz.

 

  • Tegyél néhány új növényt az otthonodba.

A szobanövények ugyanis nemcsak jól néznek ki, hanem javítják a levegő minőségét és csökkentik a stressz-szintedet is.

Ez csak néhány módja annak, hogy idén tavasszal megújuljon a tér. Ezekkel az egyszerű tippekkel és trükkökkel hamarosan felfrissülve és megújulva érezheted magad az otthonodban!

Idén tavasszal újítsd meg az otthonodat te is! 5 tippünk van arra, hogyan frissítsd fel egyszerűen a teret anélkül, hogy vagyonokat kellene költened.

Ez is érdekelhet még

Konzultáció
Egészség, test-lélek-szellem

Vajon kié ez a gondolat?

Gondolatok ezrei keringenek a fejünkben minden nap. Találhatunk köztük önkorlátozó gondolatokat is. Vajon hogyan tudod ezeket hatástalanítani?

#novagyokmagazin