Tudtad, hogy a 12 csillagjegy miről kapta a nevét?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Most 2023. március 19-e van. A határidő a mai nap, hogy megírjam az első bejelentkezésemet a Nő vagyok Magazinba. Holnap március 20-a, azaz az asztrológiai év kezdete! Tudtad, hogy a Kos az első jegy a zodiákusban? Bevallom, én csak az elmúlt hetekben szereztem erről tudomást, amikor egy kedves vendégem könyvének angolra fordítása közben eljutottam az állatöv jegyeihez.

Ebből az írásból tudtam meg, hogy miért is éppen kos a Kos? Illetve azt, hogy miért pont ez a jegy az első a 12 közül?! Talán hozzám hasonlóan Te is azt gondoltad eddig, hogy a csillagjegyek megnevezésének valamiként a csillagzat formájához van köze… Nos, ez nem így van!

Mint megérthettem; a csillagjegyek elnevezése onnan fakad, hogy őseink megfigyelték a természet viselkedését minden hónapban. Március végén, illetve áprilisban a természet újra feléled, a növények virágba borulnak, a rügyek kipattannak, az állatok párt keresnek. S hogy mi köze mindennek a koshoz? Olyan állatot kerestek felmenőink, amely jól szimbolizálja azt a fajta makacsságot és erőt, amellyel a gyenge fűszál feltöri az eddig fagyott, kemény talajt.

Így esett a választásuk éppen a kosra, aki bármilyen erős karám mögé is van zárva, ha megérzi a nőstény szagát, bizony nincs előtte akadály! Akár olyan áron is áttör az akadályon, hogy vér serken a fejéből, miközben szarvával ökleli azt.

Nos, én úgy vélem, hogy ez a lehetőség – a Nő vagyok Magazin – is így robban majd be a köztudatba, épp ahogyan holnap (március 20-án) a Kos csillagkép felkerül az égre, és ahogyan a tavasz berobban az életünkbe, elindítva egy újabb évkört.

Mi mindannyian, akik cikket írunk majd ebbe a lapba, szívünk szándékával azon leszünk, hogy tanácsokat, ötleteket adjunk neked Kedves Olvasónk, hogy miként küzdhetsz meg mindennapi démonjaiddal, és indíthatod el az életedet egy boldogabb irányba.

Az pedig, hogy ki is vagyok én, és miért is kaptam a felkérést, hogy írjak minden héten ebbe az újságba? Nos, nem azért, mert az asztrológiához komolyabb közöm lenne. Hogy akkor mégis miért, azt hamarosan elmesélem…

Addig is csodás tavaszindító napokat kívánok neked!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
A 12 csillagjegy elnevezése vajon milyen titkot rejt magában? Ha azt gondolod, hogy a formájuk alapján nevezték el azokat, nagyot tévedsz...

Ez is érdekelhet még

Gyenge nő
Párkapcsolat

A gyenge nő…

Vajon igaz az a mondás, hogy ha a nő nem erős, akkor gyenge? Hogyan teremtsd meg a párkapcsolati egyensúlyt, ha erős nőnek tartod magad?

#novagyokmagazin