Győzd le az önszabotázst!

Picture of Kiss Viktória

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Cikk megosztása

Ha nem vagy elég elkötelezett és kitartó, bizony te is beleeshetsz abba a csapdába, hogy türelmetlenül várod a gyökeres változást és fejlődést az életedben, miközben valójában te magad vagy a legnagyobb akadálya mindennek.

„Hogy mi van???” – Kapod fel te is erre a fejed…

Igen, azt mondom, hogy nagyon klasszul el tudod hitetni magaddal, hogy te kész vagy mindenre is, megismerni magadat, szembesülni blokkokkal, mintákkal. Te mindent megteszel, közben meg valahogy mégsem haladsz, csak egyet előre, kettőt hátra üzemmódban lépegetsz.

És hiába mész ide-oda, próbálsz ki többféle technikát, valahogy mindig megakadsz, semmi sem működik. És valószínű, totál eleged is van ebből és nem érted, miért történik ez veled. Meg már annyi mindent is kipróbáltál, nem bízol semmiben és senkiben, hogy valóban segíteni tud.

Ha kívülről várod a megmentőt, a szupertündért, aki megsuhint végre a varázspálcájával és hirtelen minden a helyére ugrik és hopp megvilágosodsz, várhatsz napestig hiába.

Egyetlenegy valaki van, aki segíteni tud neked, és az te magad vagy.

Senki nem mehet végig az úton önmagad felé helyetted, ezt a feladatot nem tudod delegálni. Ez az egyetlen lehetőség, hogy elérd mindazt, amire vágysz.

Ehhez viszont kell bátorság és eltökéltség. Teljes mértékben el kell köteleződnöd magad, a jólléted és a fejlődésed mellett, mert nem lesz mindig egyszerű.

És ha nem vagy kitartó és állhatatos, akkor eltérülhetsz vagy visszarettenhetsz, ha valami olyannal találod szembe magad, ami nem tetszik vagy nem vagy kész szembenézni vele. Vagy esetleg úgy érzed, hogy ez nagy falat, nem vagy képes megugrani, nem tudod, hogyan kéne, nem is biztos, hogy akarod.

Értem én, hogy rengeteg jól bevált kifogásod van arra is, miért nem jutsz előre és ez miért nem rajtad múlik…

A minták, rendszerek – amik szerint működsz –, az egód rengeteg okot tud felhozni, hogy miért ne mozdulj ki a kényelmes ismertből és miért ne menj az ijesztő ismeretlenség felé.

Az összes korlátozó családi, generációs és tanult mintáink mind erről szólnak: hogyan ne legyünk önmagunk, hogyan ne legyünk boldogok és ne érjük el a céljainkat, hogyan szabotáljuk a saját életünket. És jönnek a kérdések a fejedben: megérdemlem én ezt egyáltalán? Megtehetem, hogy magamba fektetek ennyi energiát, időt, pénzt? Sikerülhet nekem is? Képes vagyok rá? Elég vagyok én ehhez?

De hát pont ezek azok, amiktől meg akarsz szabadulni, nem?

Nézd meg jobban, hogy amikor bármilyen technikával próbálkoztál és eljutottál valamilyen felismerésig, amitől megijedtél, mi történt? Tovább mentél? Vagy inkább elfutottál és kerestél másik módszert, segítőt, ami fájdalommentesebb, kényelmesebb? És ott meddig maradtál? Leástál az aktuális probléma mélyére?

És mindeközben gyűjtöd a tapasztalásokat, hogy sem ez, sem az nem segít…

Saját magad szabotálod ilyenkor a fejlődésedet. Mert az út nem mindig olyan üde és könnyed, mint amilyennek kívülről látszódhat, amíg másokat figyelsz. És az eredmények, változások is különböző ütemben érkeznek.

Balgaság hasonlítgatni magadat másokhoz, nekik mi hoz eredményt, meddig tart, mikor kezdte, stb. Az önismereti úton csak belső elhatározásból és meggyőződésből tudsz végigmenni, minden más félrevisz. Őszinte, szívből jövő szándék az, ami átsegít a nehezebb szakaszokon.

Szeretet út

Az alap, hogy kialakíts magaddal egy folyamatos, őszinte szívkapcsolódást, hogy egyre jobban megismerd, meghalld magadat. Elfogadással és önszeretéssel tudsz segíteni magadnak a blokkjaid, mintáid feltárásában és lecserélésében.

Mindennek a kulcsa a szíved megnyitása, a szívből való kapcsolódás önmagaddal és másokkal. Csak a saját magad tempójában tudsz haladni, mindig a következő lépcsőfokra tudsz fellépni, a fejlődést nem tudod erőltetni. Csak kitartani tudsz, bízni és hinni abban, hogy mindig ott vagy, ahol lenned kell, és nem tudsz hibázni. Minden tapasztalásra szükséged van.

Nem mondom, hogy ehhez a folyamathoz egyedül kell nekiállnod. Sőt, jó, ha van melletted egy külső segítő, aki kívülről látja a helyzetedet, aki megtart téged és megtartja neked a teret, aki átsegít a nagyobb elakadásokon, biztat, vagy éppen rámutat az eltereléseidre.

Csak azt mondom, hogy mindez nélküled, a te őszinte szívből jövő elhatározásod és elköteleződésed nélkül nem megy, csodát ő sem tud tenni veled.

Ha megengeded magadnak, hogy megnyisd a szívedet, átadod neki a vezetést és megbízol magadban, megtalálod a megfelelő személyt is, akiben megbízol, aki végig kísér az úton.

És miközben haladsz a saját tempódban, találkozni fogsz mindazzal a sok csodával és ajándékkal, amit már képes vagy elfogadni és beengedni.

Nem tudod megúszni a mélységeket ahhoz, hogy megéld a magasságokat, de nem is kell, csak elfogadni és megélni minden tapasztalást. És biztosan tudni, hogy minden előre visz az utadon.

Ha vannak neked is eltereléseid vagy türelmetlenséget élsz meg, keress meg, beszélgessünk a helyzetedről. Segítek kitalálni, te hogyan szabotálod magadat.

Szeretettel:

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Facebookon itt megtalálsz

Szívből teremtők közössége

Az önszabotázs körforgásában ragadtál? Fedezd fel, hogyan szabadulhatsz ki ebből az önpusztító mintából, és hogyan érheted el a céljaidat!

Ez is érdekelhet még

Társas magány
Párkapcsolat

Társas magány

Hogyan törheted meg a magányt és az elhidegülést a párkapcsolatodban? Találj rá olyan technikákra, amelyek segítenek a kapcsolatod erősítésében.

Bizalom
Önismeret

Bizalom

Küzdesz a bizalom újjáépítésével? Ismerd fel a bizalom fontos szerepét az életedben, és hozd helyre megromlott kapcsolataidat – önmagadért.

#novagyokmagazin