Te kire figyelsz a legtöbbet?

Picture of Kiss Viktória

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Cikk megosztása

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen az a környezetednek, szeretteidnek, amikor nem saját magadon van a fókuszod, hanem rajtuk?

Amikor delegálod a figyelmed és úgy gondolod, hogy ez így van rendjén, hisz mindig is ezt tetted, ha te nem törődsz velük, figyelsz rájuk, akkor ki?

Ők lehetnek gyerekek, pár, család, barátok, bárki, akire sokkal jobban figyelsz, mint saját magadra. Gyerekek, akik már kinőttek abból a korból, amikor mindent is neked kell helyettük megoldani, de folytatod, mert nem bízol igazán bennük, hogy képesek rá. Férj, akit arra tanítottál, hogy te képes vagy egyedül vinni a számtalan feladatot, majd te intézed, te mindig ott vagy, neki jár a pihenés, te bírod. Barátok, akik mindig számíthatnak rád, te mindig ott vagy és rendelkezésre állsz 0-24-ben.

És azt gondolod, hogy mennyire szerető, gondoskodó, odaadó és jó fej vagy, hogy velük törődsz és rajtuk van az összes fókuszod.

Magad helyett.

És ez igazán már nagyon fárasztó a számodra, hiszen magadra egyáltalán nem jut sem időd, sem energiád. A magad igényeire, pihenésére, feltöltődésére. Így egyre kimerültebb és fáradtabb vagy, egyre inkább nem szereted magadat. Ezért tudat alatt elvárod a környezetedtől, akire fókuszálsz, hogy mindazokért, amit értük teszel szeressenek, viszonozzák, legyenek kedvesek, hálásak, méltányolják az igyekezetedet, reagáljanak úgy, ahogy te szeretnéd.

Tőlük várod a megerősítést, hogy jó vagy, szerethető vagy, értékes vagy és tőlük teszed függővé, hogy boldog legyél, elégedett és megbecsült. Szóval rengeteg elvárást támasztasz feléjük azért, mert nem mersz magadra figyelni helyettük. Mert azt gondolod, hogy az nem helyénvaló, akkor nem vagy elég jó anya, feleség, munkaerő, barát. Mert akkor mit fognak szólni mások? Vagy mit fognak szólni azok, akik körül eddig forgott a világod?

Valójában nem bízol magadban, nem érzed, hogy akkor is fontos és értékes vagy, ha mindezen tevékenységekből lejjebb adsz. Ha nem helyezed őket, az ő igényeiket magad elé.

A Megengedés Napon az állítások csodaszépen megmutatják, hogy te éppen hova teszed az energiádat, mire vagy kire fókuszálsz, hogyan terheled és fárasztod le magad. Valamint azt is, hogy ez sem neked nem jó érzés, sem pedig a környezetednek, szeretteidnek, akiken a fókuszod van.

Láthatod a saját szemeddel, érezheted, hallhatod a szájukból, hogy mennyire frusztráló és nyomasztó érzés nekik is, hogy te nem érzed jól magad a bőrödben és tőlük várod, hogy megadják neked a boldogságodat.

Megengedés

Abban a pillanatban, amint elkezded letenni a mintákat és szokásokat, cselekvéseket, amiről eddig azt hitted, hogy így kell csinálni, hisz ezt tanultad, rögtön energia szabadul fel benned.

Ekkor képes vagy már megpihenni, fokozatosan képes vagy beleengedni magadat a támogatásba, megtartásba. Képes vagy befelé fordulni és felfedezni azt, milyen is vagy, mi okoz örömöt, megölelgetni, megszeretgetni önmagadat.

Ahogy egyre inkább ellazulsz és beleengeded magad az áramlásba és a megengedés állapotába, oldódik a feszültség és az elvárások miatti frusztráció a környezetedben is.

Azáltal, hogy magaddal foglalkozol helyettük, sokkal felszabadultabbak lesznek, könnyebbnek érzik magukat. Lehet, hogy a folyamat elején kicsit furcsa lesz nekik és még ellenállást is szül bennük, azonban te minél jobban és őszintébben befelé fordulsz és azt teszed, ami neked jó, minél jobban élvezed a saját életedet, annál hamarabb és könnyebben szabadulnak fel ők is. És ekkor tudtok szívből, valódi, elvárásmentes szeretetből kapcsolódni.

Minél jobban bízol saját magadban, annál jobban tudsz bízni bennük is, felhatalmazva őket is a boldogságra, hogy ők is a saját belső iránytűjük szerint éljék az életüket. Ez lesz számukra a követendő példa, hogy az a legfontosabb, hogy ismerjék, szeressék önmagukat, mert enélkül mást sem tudnak igazán szeretni.

Fontos, hogy mindig önmagadat szeresd a legjobban és válaszd önmagadat minden szituációban. Így tudsz szeretetteljes életet élni, és őszintén, a szívedből kapcsolódni.

Szeretettel:

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Facebookon itt megtalálsz

Szívből teremtők közössége

Delegáltad már valaha a figyelmedet és úgy gondoltad, hogy ez így rendben van? Miért ugyanolyan fontos, hogy magadra is kellő figyelmet fordíts?

Ez is érdekelhet még

Jelek
Párkapcsolat

Jelek

Hogyan ismerd fel és értelmezd azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy kapcsolatod hamarosan véget érhet? Milyen lépéseket tehetsz, ennek elkerülésére?

#novagyokmagazin