Párkapcsolat szakaszai

Picture of Ács Krisztina

Ács Krisztina

Párkapcsolati és üzleti coach, motivációs tréner

Cikk megosztása

Egy párkapcsolat mindig három részből áll.

  • Megismerkedéskor a lila ködben, rózsaszín szemüvegen keresztül imádjuk a párunk minden porcikáját.

Nem zavar, hogy mit csinál, mit nem csinál, hiszen Ő a mi csodánk, tehet, mondhat bármit, lehet bármilyen, mi rajongunk érte. Rajongunk, és mondhat nekünk bárki bármit, a lila-rózsaszín felhőben még ha látjuk is a dolgokat, de túllendülünk rajta, nem vesszük tudomásul, talán még vonzó is a nem szimpatikus vonás számunkra. Ez a fázis az IDEALIZÁLÁS.

  • Aztán a köd feloszlik, a szemüveg lekerül rólunk, és a mi „istenünk” hirtelen földi halandóvá válik.

Néha még azzá sem. Minden, ami eddig vonzóvá tette a szemünkben, hirtelen gyűlöletté alakul. Idegesít ahogy eszik, ahogy ül, áll, egyáltalán minek létezik????? Ezt hívják DÉMONIZÁLÁSNAK.

  • A párok kevés százaléka képes ezen a szakaszon túllépni, de ha sikerül, akkor egy békés, reális, szeretetteli kapcsolat jöhet létre.

Nem biztos, hogy párként élnek tovább, lehet, hogy válás lesz a vége, de azt már nem a harag és a háború, hanem a béke és a szeretet fogja kísérni. Erre a szakaszra a „nem azért szeretlek, mert…”, hanem az „annak ellenére szeretlek, hogy…” érzés a jellemző. Ezt hívják REALIZÁLÁSNAK.

Hogy hogyan tudnak a párok eljutni a démonizálásból a realizálásig, egyénfüggő. Sok múlik a kommunikáción, a párok intelligenciáján, illetve azon, hogy felismerik-e, saját és gyermekeik érdekében muszáj változtatni. Ez a változtatás ritkán történhet meg külső segítség nélkül, hiszen mindaddig, amíg nem értjük az érzéseinket, az egónk vezérel bennünket.

Merjünk segítséget kérni!

Ismerd meg a párkapcsolat különböző szakaszait. Fedezd fel cikkünk által, hogy mi történik, amikor a rózsaszín köd felszáll, és kiderül a valóság.

Ez is érdekelhet még

Hobbi
Család, otthon

Hobbi / önmegvalósítás

Fedezd fel ezzel a módszerrel, hogy hogyan tudod egyensúlyba hozni a szülői elvárásokat a saját egyéni vágyaiddal, hogy megvalósíthasd önmagad.

#novagyokmagazin