Az alakformáló masszázs – egy hatékony módja a testformálásnak

Picture of Zemen István

Zemen István

Masszázsterapeuta, svéd- és alakformáló masszőr

Cikk megosztása

Sok nő számára az általuk megálmodott „tökéletes test” elérése az élet legnagyobb kihívásai közé tartozik. Ezért az alakformáló masszázs is egyre népszerűbb a sport, az egészségtudat és a jó közérzet iránt érdeklődők körében. Ez a fajta masszázs ugyanis nem csak a test méregtelenítésére és a lelki jólétre gyakorolt pozitív hatásairól híres, hanem kiemelkedően hatékony az alakformálásban is. Azonban az optimális eredmények érdekében néhány fontos szempontot érdemes figyelembe venned, hogy teljes mértékben ki tudd élvezni az alakformáló masszázs minden előnyét.

Most csupán három ilyet emelnék ki, amire mindenképpen figyelned szükséges.

  • A kezelés előtti és utáni hidratálás létfontosságú lépés ahhoz, hogy a bőröd a masszázs minden előnyét magába tudja szívni.

A masszázs során a tested különböző területeit „dolgozzák meg”, és ez nagyon stresszes lehet a bőröd számára, ha nem a megfelelő állapotban van. A száraz bőr például ilyenkor elveszíti természetes nedvességtartalmát, ezért előtte hidratálni kell. A kezelés utáni krém alkalmazása szintén fontos, mivel ez segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

  • Az alakformáló masszázs élményének további fokozása érdekében a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a kívánt eredmény eléréséhez.

A kezelés ugyanis nem fog csodát művelni, ha az életmódod nem egészséges. Segítsd a tested minden nap, hiszen nem mindegy, hogy milyen „üzemanyaggal” működteted – mint ahogyan az autódba sem valamilyen kotyvalékot tankolsz. Ahhoz, hogy a tested formálódjon az alakformáló masszázs által, szükséges, hogy a kezelés mellett rendszeresen mozogj (ha csupán sétálsz egy jó nagyot, már az is remek kezdet), és törekedj az egészséges életmódra. Mindez az energiádat is növeli, és segít abban, hogy jól érezd magadat a bőrödben. Kezdd kicsiben és mindig csak egy dologban változtass. Így nem fog eltűnni a motivációd.

  • A maximális hatás érdekében speciális krémek vagy olajok közül választhatsz, amelyeket a kezelés során használunk.

A kezelés előtt megtudhatod, hogy melyik készítmény az, ami a legmegfelelőbb a számodra. Néhány olaj vagy krém különösen alkalmas a feszült izmok oldására, míg mások a cellulit elleni küzdelemben nyújtanak segítséget. Az alakformáló krémek és olajok kiemelkedő tulajdonsága az, hogy fokozzák a bőr vérkeringését, ami elősegíti az anyagcsere gyorsulását.

Ha mindezt sikerül figyelembe venned és felkészülten érkezel a masszázsra, óriási előnyökre tehetsz szert. Az alakformáló masszázs során az izmok elernyednek, a cellulit mérséklődik, és a feszültség a testben csökken. A kezelések során új energiákat szabadítunk fel testedben, és ezzel javítjuk az általános egészségi állapotodat is.

Az alakformáló masszázs tehát olyan hatékony és általánosan használt módszer, ami a tökéletes test eléréséhez nyújt segítséget. Ha betartod a fokozatosság elvét a folyamatban, ezekkel az egyszerű lépésekkel biztos lehetsz abban, hogy hosszabb távon el fogod érni a célodat, sokkal magabiztosabb és elégedettebb leszel a bőrödben.

Ezt a három fontos szempontot mindenképpen vedd figyelembe, hogy a legtöbb előnyt hozhasd ki az alakformáló masszázsból.

ez is tetszhet még

Megengedés állítás
Önismeret

Megengedés nap

Te is hallottad már: „Csak engedd meg…”? Ha az olyan könnyű volna… De mégis, hogyan lehet könnyebb? Gyere el erre a napra és tapasztald meg!

Aloe vera
Egészség, test-lélek-szellem

Beszéljünk a valóságról tabuk nélkül!

Fedezd fel az Aloe vera jótékony hatásait, tudd meg, miért elengedhetetlen a sejtek egészségéhez. Hogyan használhatod fel közérzeted javítására?

#novagyokmagazin