Öt sorsdöntő önbizalom növelő tipp – 5. rész

Picture of Takács Timi

Takács Timi

Női Mentor, Kreatív és Művészeti vezető

Cikk megosztása

Kedves Olvasó!

Folytatom az önbizalom növelésedet. Ez itt az 5. rész. Ha nem olvastad az előzőt, itt megteheted: 

https://novagyokmagazin.hu/5-sorsdonto-onbizalom-novelo-tipp-4-resz/

TARTSD A FÓKUSZT!

Az utolsó pontban az ÉN-idő fontosságát szeretném kihangsúlyozni.

Sokan azt gondolják, ez egyfajta úri huncutság vagy egoizmus. NEM! Az ÉN-idő az az idő, amikor valóban csak magaddal foglalkozol, vagy olyan tevékenységeket végzel, amelyekkel senkinek sem kell megfelelned, amelyek nem kötelezőek és időhöz kötöttek, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy csak önmagadra fókuszálj. Ekkor valóban CSAK és KIZÁRÓLAG rólad van szó!

Javaslom, iktasd be a naptáradba is legalább heti egy alkalommal a magadra fordított időt, és ne engedd, hogy bárki miatt ezt átírd, kitöröld! Tapasztalatom szerint az Anyukák számára különösen fontos – tudom, három fiam van, illetve az elmúlt évek során több száz anyukával konzultáltam –, hogy meghatározott időközönként egyedül, csendben tudjanak lenni.

Te is tedd meg ezt MAGADÉRT, szánj időt rendszeresen arra, hogy elvonulj, akár csak a másik szobába, magadra csukd az ajtót, és figyelmedet és energiádat ekkor ne a körülötted lévő dolgokra – környezetre, családra, barátra, s főleg ne a munkára – irányítsd, hanem Önmagadra és azokra a tevékenységekre, amelyek a leginkább energetizálnak, feltöltenek téged. De az sem baj, ha csak „semmit teszel”, unatkozol.

Nagyon fontos, hogy sose legyen lelkiismeret furdalásod! Nem vagy önző sem! Rendszeres időközönként szüksége van (lenne) mindenkinek az egyedüllétre és akár semmit sem csinálni! Ne félj Önmagaddal egyedül maradni!

Fókusz

Bízom benne, hogy segítségedre voltam az ötleteimmel és az általam is rendszeresen végzett gyakorlatokkal.

Ha úgy érzed, hogy támogatásra van szükséged, mert elakadtál életed valamely területén, keress bizalommal a lenti elérhetőségeim egyikén.

A Magazin olvasóinak 10% kedvezményt adok a szolgáltatásaimból.

Sok siker kívánok Neked az Önmegvalósításod útján!

Szeretettel a Te Lélekemelőd:

Takács Timi                                               

Női Mentor, Kreatív és Művészeti Vezető

Elérhetőségeim:

https://alkotoanyu.hu/coaching/

alkotoanyu@gmail.com

Az önmagaddal való törődés ugyanolyan fontos, mint a másokkal való törődés. Ajándékozd meg magad egy kis idővel, és nőni fog az önbizalmad is.

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin