Örökbefogadás

Picture of Önmagunk mélyén

Önmagunk mélyén

Életvezetési tanácsadás

Cikk megosztása

Ma egy számomra különleges témát hoztam a párkapcsolatokhoz kapcsolódóan. Hiszen nem minden kapcsolatban adatik meg a gyermekvállalás. Ilyen esetben sokszor hosszú évek sikertelen próbálkozása előzi meg a pár részéről, amíg eljutnak az ÖRÖKBEFOGADÁS témájához.

Egy éve, mióta tanulom a családállítás módszerét, már másképp látok rá erre a témára, mint azelőtt. Hiszen Bert Hellinger, a családállítás megalkotója, több családon belüli törvényszerűséget is megfigyelt, és erre építette aztán fel a módszerét, aminek segítségével elrendezhetjük életünk bármely területét érintő problémánkat. Nem szerencsés sajnos az örökbefogadás több szempontból sem.

Hogy miért? Arra hozok most néhány okot:

  • Ha gyermeked van, akkor az az 50%, ami belőled származik, elnézőbbé tesz vele szemben.
  • Az örökbefogadás után kialakult problémákat az okozza, hogy a lélek valójában két másik emberrel szövetkezett a leszületése előtt, és nem számolt azzal, hogy kiteszik a család rendszeréből, amitől a lélek a leginkább fél! Ezért mindent megtenne, hogy ki ne taszítsa a rendszer, és emiatt be is vállal a család problémájából valamit, hogy odatartozhasson. Ezzel ellentétben az örökbefogadó család egy teljesen más családi lelkiismerettel rendelkezik!
  • Névváltoztatás esetén kitörlődik a származási név, ami a támogatást kellene adja az életedben. Sajnos az örökbefogadó családodtól nem kaphatod meg ugyanazokat az energiákat.
    El kell ismerni a származási családot mindenképpen ahhoz, hogy működjön az életed! Hiszen az őseid mindent megtettek azért, hogy te boldog lehessél. Gondolj csak bele, hogy mennyien kellett megszülessenek azért, hogy te ma itt lehess!
  • Ha már a szülők nem tudták a gyermeküket bevállalni, akkor legalább a család megtartó erejének kellene, hogy legyen. Az egy szerencsésebb megoldás lenne, ha onnan fogadnák örökbe. Mert bár legyen bármilyen is az a család, ne felejtsük el, hogy a lélek mégis azt választotta, oda akart leszületni.

Na meg persze nagyon fontos a nevelőszülők és a vér szerinti szülők közti elismerés! Hiszen egyik nélkül sem működhet az élet. Az egyik az életet adta, ami elengedhetetlen. A másikuk pedig a további élethez szükséges feltételeket, körülményeket! Ezt a gyermeknek is fel kell ismerni és legalább lélek szinten egy családállítás keretein belül el kell ismerni!

Remélem be tudtam hozni egy újabb nézőpontot számotokra! Várunk titeket az oldalunkon, illetve a zárt csoportunkban szeretettel, ahol minden hónapban más témát beszélünk át!
Most ebbe kaphattál egy kis betekintést.

Igény esetén keressetek bizalommal!

www.onmagad-melyen.eu

Onmagunk.melyen@gmail.com

Az örökbefogadást és ezen nehéz döntéssel járó kihívásokat jobban megértheted Bert Hellinger családállítási rendszerén keresztül.

Ez is érdekelhet még

rend
Párkapcsolat

Rend a lelke mindennek…

Hogyan adj magadnak érzelmi teret azáltal, hogy megtanulod rendezni az emberi kapcsolataidat? Tedd teljesebbé és tartalmasabbá az életedet rendrakással.

#novagyokmagazin