Mire jó az asztrológia?

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

Az asztrológia évezredek óta létezik és még ma is használják, hogy betekintést nyújtson a múltba, a jelenbe és bizonyos mértékig a jövőbe. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy az asztrológia segíthet akár a jövő megjóslásában is. Bevallom, tizenvalahány évvel ezelőtt még én is így vélekedtem. Amikor először mentem el – barátnőim buzdítására – asztrológushoz, emlékszem mennyire izgultam, hogy vajon mit fog „jósolni” a következő néhány évre…

De mire jó valójában az asztrológia?

Röviden: az élet minden területére. Használható a kisebb-nagyobb döntések meghozatalában, a tisztánlátásban, a jobb kapcsolatok kialakításában, vagy személyiségünk feltérképezéséhez is. Ha helyesen használják, az asztrológiai előrejelzések – szándékosan nem jóslatokat írok – értékes tanácsokat adhatnak a különböző élethelyzetek megközelítéséhez.

Ha például munkahelyet szeretnél váltani, vagy hasonló jelentős változásokat tervezel az életedben, egy asztrológussal való konzultáció betekintést nyújthat abba, hogy ezek a változások hogyan hatnak majd az általános jólétedre. Hasonlóképpen, ha párkapcsolati problémákkal küzdesz, vagy egy traumatikus élményből próbálsz meggyógyulni, ez a tudomány útmutatást és irányt adhat.


Az asztrológia szépsége abban rejlik, hogy az élet minden aspektusát képes figyelembe venni. Megvizsgálja a jelenlegi élethelyzetedet, valamint az életedet esetleg befolyásoló hosszú távú hatásokat. Azáltal, hogy segít azonosítani a viselkedésedben lévő mintákat, az asztrológia által az is jobban megérthető, hogy bizonyos döntések milyen hatással lehetnek a jövődre.

A személyes horoszkóp még arra vonatkozóan is hasznos tanácsokat adhat, hogy mely emberekből lehet jó barát vagy romantikus partner. Ezen információk birtokában talán megalapozottabb döntéseket tudsz hozni, amikor új embereket akarsz bevonni az életedbe.

Végső soron az asztrológia – ha helyesen használják –, felbecsülhetetlen értékű eszköz lehet ahhoz, hogy másik nézőpontból betekintést nyerj személyiségedbe, lehetőségeidbe és az egész életedbe. Akár csak tudni szeretnéd, hogyan befolyásolják az adott időszak energiái a mindennapi döntéseidet, akár nagyobb életmódbeli változtatásokat tervezel, az asztrológia olyan erőteljes forrás, amely segíthet eligazodni az utadon.

Miért aktuális még ma is az asztrológia és hogyan használható többre, mint jóslatok készítésére? Milyen előnyöket nyújthat életed különböző területein?

Ez is érdekelhet még

Boldog pár
Párkapcsolat

Párkapcsolat szakaszai

Ismerd meg a párkapcsolat különböző szakaszait. Fedezd fel cikkünk által, hogy mi történik, amikor a rózsaszín köd felszáll, és kiderül a valóság.

#novagyokmagazin