Gyakran érzed magad áldozatnak?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Csak őszintén… Előfordul, hogy úgy érzed, az életed, a környezeted, vagy a családod áldozata vagy?

Semmi szégyellnivaló nincs abban, ha a válaszod igen! Az igazság az, hogy szerintem ez az érzés a legtöbb emberben előbb-utóbb megjelenik, miközben szembesül az élete nehézségeivel.

Ahogy az előző cikkemben meséltem: bizony én is sokáig áldozatnak – a szüleim és nehéz gyermekkorom áldozatának – éreztem magam.

Mélységesen megértek tehát mindenkit, aki így éli meg az akadályokat, melyekkel szembesülnie kell. Azt kell mondjam viszont, hogy mindaddig, amíg áldozatként tekintünk önmagunkra, addig azok is maradunk! Kritikus fontosságú megértenünk, hogy minden, ami az életünkben történik, minket szolgál! Igen, a kihívások, a nehézségek, a veszteségek, sőt még a betegségek is! Érdemes megtanulnunk más szemmel tekinteni minden negatívnak tűnő eseményre. Ahelyett, hogy sajnálnánk magunkat, lépjünk egyet hátra, és keressük meg mit tanít nekünk az adott dolog, illetve miként fejlődhetünk általa. Amint ilyen módon áthelyezzük a fókuszunkat a velünk történő események kapcsán, a kínzó világ azonnal tanítóvá válik a szemünkben. Amikor pedig megtaláljuk a válaszainkat, hogy miként fejlődhetünk az események által, akkor megérkezik a szívünkbe a hála. Hála azért, mert meglátjuk az események ajándékát, ami által minden más megvilágításba kerül. Márpedig a hála a legmagasabb szintű rezgés! Ha hála van a szívedben, akkor az addigi elkeseredettség helyét átveszi az öröm. A pozitív lelkiállapot pedig elkezd örömteli eseményeket vonzani az életedbe!

Azt javaslom tehát, hogy hagyj fel a panaszkodással és lépj ki az áldozati szerepből! Mind a magadban folytatott gondolatok körében, de hangosan, másoknak kimondott gondolataidban még inkább! A kimondott szavaknak ugyanis még nagyobb a teremtő ereje, hiszen a panasszal egy másik ember figyelmét is a nehézségedre irányítod, így adva a problémának még több figyelmet, amely által még nagyobbá nőhet! Amikor elindul benned az önsajnálat, tedd meg hátra képzeletben a már említett lépést, amellyel kivonod magad érzelmileg a helyzetből. Gondolatban tedd fel a helyzetet egy óriási kivetítőre és tekints a szituációra külső szemlélőként. Ez a tévézés technikája, amely segíthet abban, hogy kívülről, objektívan, könnyebben megértsd az összefüggéseket, megtaláld a tanítást, és ennek nyomán el tudj indulni a megoldás útján. Azt pedig már tudod, hogy amint itt jársz, minden megváltozik: érkezik a hála, a hála pedig hozza az örömöt. Színezd újra az életed tudatos gondolkodással!

Ha pedig mindehhez segítségre van szükséged, ha szeretnéd a régi beidegződéseidet, rossz mintáidat elengedni és vágysz arra a bizonyos örömteli, új irányra, akkor tarts velem 2023. második 10milliószoros napjának hétvégéjén a csodás Bakonyba, hogy erdei környezetben, támogató csapatban segíthessek elindulnod az új utadon!

Tudj meg többet itt:

10milliószoros teremtő napi hétvége

Namasté,

Szandra

 
Belső utazás Szandrával
Gyakran érzed áldozatnak az életben? Itt az ideje, hogy átértékeld, hogyan gondolkodsz és cselekszel. Segítünk feltárni, milyen gondolkodásmódbeli váltás szükséges...

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin