Mi történik egy csoportos családállításon?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Nos mielőtt mesélnék a pénteki napról… egy kis elmélet, hogy érthető legyen. Az ugyebár alaptézis, hogy nem pusztán a fizikai testünk vagyunk, hanem energialények is. Ezt az energetikát pedig „kölcsön” lehet adni más hús-vér embereknek (egyéni állítás esetén bábuknak). A másik fontos dolog pedig, hogy egy családban (illetve klánban*) minden egyes embernek megvan a maga energetikai lenyomata.

Ezt úgy tudod elképzelni, ha felidézel magad előtt egy táblát, amin megannyi izzó világít – ezek az izzók az egyes családtagok energetikai lenyomatai. Nos, amikor egy taggal valami rettenetes dolog történik (pl.: kitagadják, abortálják, meggyilkolják stb.), vagy más módon tragikus az élete (pl.: bántalmazzák, vagy nem lehet együtt élete párjával stb.), akkor ez az izzó mintha sötétre váltana a táblán. Erre a fájdalmas, nehéz energiára hangolódik rá egy másik családtag tudattalanul, hogy átvállalja az ő terhét. Ezzel azonban természetesen nem segít az illetőn (főleg, mert az esetek nagyobbik részében az érintett már nem is él, sőt meglehet soha nem is találkozott egymással a két fél), csupán a saját életét teszi tönkre. Nos, a családállításkor ezeket az átvett terheket nyomozzuk ki és engedjük el.

Lássunk akkor hát néhány konkrét esetet a legutóbbi csoportos alkalomból.

Gondoltad volna például, hogy egy szakmai elakadásnak oka lehet az is, ha az ember egy korábbi párkapcsolatát nem zárja le teljes mértékben? Akár úgy is, hogy ő maga tökéletesen továbblépett, azonban a másik félben ott maradt a csalódottság, tehetetlenség, veszteség érzése? Bizony, ez esetben a kiterjesztett család, azaz a klán egyik tagja (*a nem vér szerinti, mégis érzelmileg szorosan a családhoz tartozó személyeket értjük ez alatt) okozta akaratlanul a problémát. Állítóm az ő tehetetlenségét vállalta tudattalanul magára és jelenítette meg szakmai életében, ezzel megrekedve egy olyan szinten, ahonnan sokkal magasabbra is szárnyalhatna. Szeretett vendégem elsőre őszintén meglepődött, amikor a volt feleségét képviselő segítő elkeseredett arcát látta, hiszen ő azt hitte, minden rendben van. Az oldó mondatok és az elengedés, megbocsátás energiája azonban meghozta a vágyott változást; a segítő arca teljesen kisimult és egy szeretetteljes ölelést követően láthatóan megkönnyebbülve engedte el volt párját.

A szünetben aztán vendégemben összeálltak a kirakós darabkái: a volt feleség 1-1 apró megnyilvánulása, árulkodó, elejtett megjegyzése, amelyek utólag átgondolva igazolták az állításban napfényre került továbblépési sikertelenséget a hölgy oldaláról.

No, és ahhoz mit szólsz, hogy amikor egy férfi azt érzi, hogy nem tud tökéletesen belehelyezkedni a családfő szerepébe imádott felesége és kislánya mellett, annak lehet oka az, hogy a szülei korán elváltak, és ő 5 évesen megpróbált az anyukája mellé beállni férfinak? Természetesen ez nem sikerülhetett neki, de mégis egy olyan felelősséget vett magára tudattalanul, ami túl nagy volt ahhoz, hogy felnőttként a saját kis családjáért is elbírja a felelősséget. Érdekes volt látni, ahogy ettől a fiatalembertől a családállításban a szüleit betöltő segítők alig tudták elvenni a felelősséget szimbolizáló súlyt, annyira ragaszkodott hozzá. Amint azonban oldó mondatok segítségével ez megtörtént, máris észre tudta venni a térben jelen levő kis feleségét és lányát képviselő segítőket, és a figyelme végre maradéktalanul áttérhetett rájuk.  

Folytatás következik a jövő héten… addig is nézd meg mini videómat, amiben bemutatom a nyomozás helyszínét.

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Fedezd fel a csoportos családállítás mágikus erejét, és azt, hogy hogyan segíthetnek megszabadulni az öröklött terhektől és traumáktól.

Ez is érdekelhet még

agyi enneagram
Önismeret

Enneagram – az agyi hármas

Kövesd tovább az Enneagram bölcsességét. Vajon te melyik típusba tartozol? Ha megérted a működésedet, a legjobb önmagaddá válhatsz.

#novagyokmagazin