Mi történik egy csoportos családállításon? – 2. rész

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Mielőtt újabb két példát leírnék, mesélek egy kicsit arról, hogy nálam hogyan zajlik egy családállítós nap. 9:45 és 10.00 óra között megérkezünk a tett helyszínére. Megisszuk a kis reggeli teánkat, kávénkat, majd amikor mindenki kényelembe helyezte magát a nappaliban, akkor tartunk egy bemutatkozó kört. Számomra ez nagyon fontos; szeretem, hogy ezen a ponton a résztvevők egymásra is elkezdenek odafigyelni, hiszen így sokkal könnyebb megnyílni és kitárulkozni a kis csoport előtt. Ennek köszönhető az is, amit minden alkalommal tapasztalok: vendégeim minden ilyen napon nagyon sokat adnak egymásnak a támogató megértésükkel, segítő gondolataikkal, melyeket a szünetekben és a folyamatokat követő lezárásokkor osztanak meg egymással. Ebédszünetet általában fél 1 -1 körül szoktunk tartani, a napunk közös része pedig 4 óra magasságában szokott végetérni egy zárókörrel, ahol mindenki elmondja, hogy mit visz haza az együtt töltött időnkből.

No, és akkor térjünk át az újabb példákra.

Tudtad, hogy csoportos családállításon segítőként is oldódnak a blokkjaid? Ezt hívjuk mi családállítós berkekben potyázásnak. S hogy ez mit is jelent? Azt, hogy az univerzum úgy osztja ki a segítői szerepeket, hogy azok (előbb-utóbb felismert) megértéseket hozhassanak a segítő életében is. Így járt például az az idősebb testvér, aki másnak segítve az illető húgának szerepébe állt be és a zsigereiben érezte a lány belső feszültségét, amitől legszívesebben a padlóra vetette volna magát, hogy úgy hisztizzen. Ennek a segítőnek történetesen pont egy olyan húga volt, aki a rendszeres kirohanásaival kergette az őrületbe.

Mivel ebben a helyzetben beleérezte magát egy ilyen személy érzésvilágába, onnantól sokkal könnyebben tudott szót érteni testvérével a való világban. Vagy ott volt a negyvenes évei közepén járó anyuka, aki egy abortált gyermek testvérét képviselve ismerte fel önmagában a saját abortusza miatt elnyomott bűntudatot.

Amiről pedig még nem tettem említést – holott az állítások nagyjából 50%-ában ilyen elakadásra bukkanunk és ezeket oldjuk –, az a transzgenerációs teher.

Na, de ez mit jelent? Ahogy előző cikkem bevezetésében írtam, a családi energetikában minden szereplőnek megvan a maga energetikai lenyomata, ami erősen sérül, ha valakinek nagy nehézség jutott. Erre a nehézségre hangolódhat rá egy olyan családtag, aki akár már nem is ismerte a nehéz sorsú felmenőt, olyan régen élt. Így esett meg például az is, amikor egy húszas éveiben járó vendégem állítása a nagypapájához vezetett minket. A hozott probléma a fiatalasszony esetében az egyetemet követő elhelyezkedési sikertelenség és a hozzá kapcsolódó tehetetlenség érzés volt. Nyomozásunk során apai nagyapja jelent meg a térben, aki a nagymama és az ő új társa mellett érezte tehetetlennek magát. Állítónk édesapja jelen volt a folyamatnál, és megerősítette, hogy bizony a mama új társat választott, és a papa legnagyobb bánatára őt elutasította. A papa tehetetlenség érzését és blokkoltságát vitte tehát tovább az unoka, amit ebben az állításban feloldottunk. Nem sokkal később hallottam a hírt, hogy a kishölgy részt vett élete első állásinterjúján.

Ha a cikkem felkeltette az érdeklődésedet, és többet megtudnál a családállításról, akkor nézd meg a kis videómat, amelyben a csoportos és egyéni családállítást hasonlítom össze

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Olvasd el a csoportos családállításról szóló cikk következő részét. Így szabadulhatsz meg te is egyszerűen a transzgenerációs terhektől.

Ez is érdekelhet még

Titok
Önismeret

Mit okozhatnak a „kis családi titkok”?

Titkok, bűntudat, szégyen, megfelelés. Talán azt gondolod a titokról, hogy ha nem derül ki, akkor az nem fáj. De valójában mi is történik a mélyben?

#novagyokmagazin