Jobb oldalon kutyák, macskák…?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Ismerős a mondás? Te is figyelsz arra, hogy ha a pároddal sétálsz, akkor a nő menjen a jobb, a férfi pedig a bal oldalon? Vagy azt a közhiedelmet ismered, hogy azért kell ennek így lennie, mert tradicionálisan a férfi a bal oldalára kötötte a kardot, ami egy esetleges támadás kivédése esetén megkarcolhatná a nőt, ha ő a balon menne?

Nos, igazán kíváncsi lennék arra, hogy miért is került a köztudatba mindez… Mert a helyzet az, hogy van ezzel egy komoly probléma.

Energetikailag a jobb oldal a férfi oldal, a bal a női. Ha segítői hivatást űzöl, akkor biztosan tudod, hogy a különböző megbetegedéseknél is mindig fontos, hogy melyik oldalt érintik; hiszen azok eredete gyakran visszavezethető az érintett anyukájával (bal oldal), vagy apukájával (jobb oldal) való kapcsolatára.

No de, hogy miért is olyan fontos ez? Azért, mert ugyebár minden energia. Ez az energia pedig alapvetően meghatározza a működését ennek a világnak. Bert Hellinger azt mondja, hogy családon belül minden egyes családtagnak megvan a maga energetikai helye, és ha valaki nincs a saját helyén, ott borul a rend. Így van ez a parentifikált gyermekeknél is, amikor a gyermek átveszi a szülő szerepét, energetikailag helyet cserélnek, így a gyermek kerül egy számára vállalhatatlanul nehéz pozícióba, miközben a szülő elveszti felnőtti erejét.

Ezen a ponton pedig meg is érkeztünk a párkapcsolati helycsere hátulütőjéhez. Mert lássuk csak, hogy ideális esetben milyen a férfi és milyen a nő?! A férfi az erő, a támasz, a családFENNtartó. A nő a lágy, a gyengéd, a családMEGtartó. Azonban akkor, amikor ez az energia felcserélődik, akkor a nő maszkulinná, a férfi feminimmé válik, azaz az asszony próbál erőből fenntartani egy családot, a férfi pedig ebbe erőtlenül belesimul. Ilyenkor – mivel senki sincs a helyén – elkerülhetetlen, hogy a kapcsolat csorbát szenvedjen, hiszen a pár egyik tagja sem tud a vele született minőségben kiteljesedni, tehát boldognak lenni.

Azzal pedig, hogy a köztudatba fordítva lett elültetve, hogy kinek „hol a helye”, én úgy gondolom, hogy csak ráerősítünk arra a trendre, hogy legyen csak a nő a kemény, a problémamegoldó, míg a férfi hagyja csak irányítani magát.

Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy ezután hogyan sétál az utcán, de az biztos, hogy én a bal oldalt választom.

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Tudtad, hogy jelentős hatással lehet a tested és lelked egyensúlyára az, hogy melyik oldalon sétálsz a párod mellett? Használd a családállítást erőteljes eszközként az életed megváltoztatására!

Ez is érdekelhet még

teremtős nap
Önismeret

Bőségteremtés erőlködés nélkül

Tudod, hogy bőséget teremteni erőlködés nélkül is lehetséges? Nehéz elhinni, de Szandra a nehéz körülmények ellenére tanultam meg ezt. Olvasd el a történetét és inspirálódj te is!

a mag
Önismeret

Hogyan szeressük ÖnMAGunkat?

Fedezd fel az önszeretet erejét ezekkel a gyakorlati tippekkel, mert az igazi boldogság azzal kezdődik, ha először magadat szereted.

#novagyokmagazin