Honnan tudhatom, hogy szeret?

Picture of Önmagunk mélyén

Önmagunk mélyén

Életvezetési tanácsadás

Cikk megosztása

Mivel jönnek az ünnepek, ezen a héten a szeretet témájával foglalkozunk.

Leírható vajon a szeretet? 

Egyrészről nem, mert nem tudjuk, mikor és mi által váltódik ki. Nem vásárolhatjuk meg. Ez teszi olyan misztikussá. Viszont másrészről meg igen. Tudod miért? Mert ha szeretünk valakit, akkor adni akarunk neki. Mindig többet, jobbat, szebbet, mint amit tőle kaptunk.

A legnagyobb tévedés a szeretettel kapcsolatban az, hogy tennünk kell érte. Sokaknak megfelelési kényszerként nehezedik a vállára. Azonban a szeretetet nem lehet kierőszakolni. Vagy van, vagy nincs. Ha viszont van, akkor mintegy folyamatos adás-kapás érzésében vagyunk. Hiszen az adás-kapás energetikája működteti a szeretetteli kapcsolódásainkat.

Amikor ez elmúlt, vagy nem is volt szeretet egy kapcsolódásban (legyen ez akár ismeretség, munkahelyi vagy párkapcsolati), akkor nem érzünk késztetést, hogy viszonozzuk a másik gesztusát, és ezt akár überelve adjunk neki. Vagy, ha kényelmetlenül érezzük magunkat egy-egy meglepetéstől, kedvességtől, és nem érezzük, hogy viszonoznánk, akkor bizony abban a kapcsolódásban sincs szeretet!

Így érdemes rápillantanunk a kapcsolatainkra.

www.onmagad-melyen.eu

Onmagunk.melyen@gmail.com

Facebook: Önmagunk mélyén oldal

Olykor bizony elgondolkozunk azon, hogy a másik ember szeret-e bennünket. Vajon honnan tudhatod, hogy van-e valódi kapcsolódás köztetek?

Ez is érdekelhet még

Padlóra kerül
Önismeret

Padló

Ha padlón vagy, megrekedtél és küzdesz az élet nehézségeivel, ne veszítsd el a reményt. Hogyan vedd vissza az irányítást az életed felett?

#novagyokmagazin