Az adventi négyes

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Tudtad, hogy az adventi koszorú négy gyertyája mit szimbolizál? No és azt, hogy nem véletlenül négy hét alatt jutunk el oda, hogy mind a négyet meggyújtsuk?

Azt már az iskolában megtanultuk, hogy karácsonykor Jézus születését, a megváltó megérkezését ünnepeljük. Azt viszont nem emlékszem, hogy elmondták volna, hogy az adventi koszorún azért gyújtunk hetente 1-1 újabb gyertyát (tradicionálisan az óra járásával ellenkező irányban), mert ezzel szimbolizáljuk azt, ahogyan a karácsony közeledtével egyre jobban növekszik a fény ereje, amely az első vasárnapon még csupán egy gyertya lángja, a negyedikhez érve azonban a 4 láng együttes ereje már beragyogja a szobát, egyesítve a négy gyertya által képviselt energiák összeérő erejét. Ahogyan az adventi koszorún terjed a fény, úgy árad szét szívünkben is egyre jobban a fényesség.

No, és hogy mi a négy gyertya üzenete?

Az első vasárnapon a HIT gyertyáját gyújtjuk meg, ezzel erősítve szívünkben a hitet, hogy életünk nehézségeinek ellenére is bízzunk abban, hogy minden értelmet nyer és jóra fordul.

A második (bronz) vasárnapon a REMÉNY gyertyája kap lángra, amely a kitartás erejével ajándékoz meg minket, az üzenve, hogy minden problémára van megoldás.

A harmadik (ezüst) vasárnapon az ÖRÖM lángja lobban fel otthonunkban, arra emlékeztetve bennünket, hogy az életben nem a cél elérése a lényeg, hanem az, hogy tudjuk élvezni az oda vezető utat! Álljuk meg és vegyük észre életünk apró csodáit és kezdjünk el örülni, hálát adni mindenért!

A negyedik (arany) vasárnapon a SZERETET energiáját szimbolizáló gyertya is égni kezd adventi koszorúnkon, hogy ezzel az érzéssel a szívünkben érkezhessünk meg családunkkal az év legjelentősebb ünnepéhez, s ezt a minőséget vigyük tovább magunkat a karácsony elteltével a következő 365 napra.

Így a mögöttünk álló négy hét – amíg eljutottunk karácsonyig – azt teremtette meg bennünk, hogy megérkezzünk valódi önmagunkhoz, befelé figyelve, lelkünkben megnyugodva pihenhessünk meg ezen a csodás ünnepen, a HIT, a REMÉNY, az ÖRÖM és a SZERETET jegyében.

 Búcsúzóul Csitáry-Hock Tamás soraival szeretnék rámutatni arra, hogy valójában mennyire nem az ajándékok mibenléte kell számítson ezen az ünnepen, hanem az együtt töltött percekben a SZERETET megnyilvánulása az, amely igaz áldást hoz a lelkünknek:

„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok sok szeretettel!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Tudd meg, hogy az adventi koszorú négy gyertyája mit szimbolizál. Készítsd fel te is a szívedet az ünnepekre ezzel a hagyománnyal.

Ez is érdekelhet még

karácsony káosz
Önismeret

Karácsonyi rohanás

Úgy érzed, hogy idén is túlterhel a karácsonyi rohanás? Ezzel a módszerrel nyerheted vissza az ünnepi időszakban az örömöt és a békét.

karácsonyi szimbólumok
Asztrológia

Ezzel befolyásolhatod az életedet karácsonykor

A karácsonyi készülődés során a fenyőfa kiválasztása az egyik leglényegesebb kérdés. Erre ügyelj a díszítésnél, hogy pozitív energiák áramoljanak feléd az ünnepek alatt.

#novagyokmagazin