Karácsonyi rohanás

Picture of Kiss Viktória

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Cikk megosztása

Te békében éled meg a karácsonyi készülődést és az ünnep örömeit, szépségeit? Teljesen át tudod adni magad a boldog pillanatoknak, lazulásnak, családnak, önmagadnak?

Vagy már most azon stresszelsz, hogy minden kész legyen, meglegyen? Ezerfelé vagy, dolgozol az utolsó napokig, közben a bejgli, a vacsi mindenkinek jó legyen, mikor lesz kitakarítva, milyen dolog az, hogy nincs makulátlan tisztaság! Ki állítja fel a fát, ki díszíti fel, mindent is koordinálsz, szervezel és szenteste hulla fáradtan lerogysz a karácsonyfa alá. És csak nézel ki a fejedből bambán. A következő napok sem a pihenésről szólnak, hol ide mentek, hol oda, esetleg hozzátok jönnek csapatosan.

Ismerős???

Pedig érzed már évek óta, hogy ennek nem így kellene történni. Nem a bejgliről, a sütés-főzésről, a tisztaságról, a rohanásról és megfelelésről kellene szólnia, hanem az elcsendesedésről, a családdal meghitten, kötelezettségek nélkül eltöltött időről, ahol valódi szeretet, megértés, odafigyelés, jelenlét van. Vagy bármiről is, amit te valójában szeretnél.

Hogyan is lehetne ezen változtatni? Mert az nem segített tavaly sem, hogy automata üzemmódban megfeleltél a megtanult elvárásoknak, majd dühöngtél és ostoroztad magadat, hogy már megint belecsúsztál a taposómalomba, és megfogadtad, hogy idén tuti másképp lesz…

Az ellenállás és az önbántás helyett próbáld ki, hogy első lépésben elfogadod a kialakult helyzetet. Elfogadod, hogy ez van, hogy nem szereted ezt, eddig mégsem tudtál rajta változtatni. Majd lépj hátra párat és vizsgáld meg bizonyos távolságból, kritika nélkül, hogy miért nem változik a helyzet.

  • Mi az, amit megengedhetnél magadnak, mi az, amit észrevehetnél?
  • Mi az, amit választhatnál, hogy változzon a helyzet?
  • Mi az, amit elismerhetnél magadnak?
  • S mi kellene ahhoz, hogy idén minden másképp történjen?

Mindent te teremtesz magadnak, a sikeredet, a boldogságodat, az elégedetlenségedet.

Ne félj attól, amit találsz. Lehet, hogy felismersz egy csomó olyan szabályt és nézőpontot, ami csak teher számodra és valójában nem is fontos, csak te hitted ezekről, hogy örök érvényűek és véglegesek. Ha mindezeket elengeded, megkönnyebbülsz és fellélegzel. Lehet, hogy találsz belül egy csomó dühöt, haragot, és hogy mindez kikönnyüljön, meg kellene bocsátani magadnak, vagy másoknak.

Ha el tudod engedni az elvárásokat, kényszereket, amik alapján megítéled magadat és másokat, ha elengeded az ítéleteket, növekszik a tér és a lehetőség benned és körülötted.

A változás nem kívül zajlik és nem ott kezdődik. A változás egy választással kezdődik, amiben összekapcsolódsz önmagaddal, hogy megismerd azt a csodálatos és végtelen lényt, aki te magad vagy. Aki túl van a tanult mintákon és reakciókon, túl azon, amit hittél magadról és túl azon, amit mások hittek rólad. Aki sokkal nagyobb és több annál, mint aminek megtanultad mutatni magadat.

Ha ezt választod és megengeded magadnak a felismeréseket és a változást, megtörténik veled a csoda. Ahogyan egyre inkább megismered magadat és figyelsz magadra, változik a nézőpontod és a reakcióid a környezetedre. Helyzetek, kapcsolatok alakulnak át vagy tűnnek el az életedből, erő és könnyedség szabadul fel a választásaid nyomán. Hiszen az elfogadással és a megengedéssel elérhető lesz az az energia, amit eddig az ellenállásra fordítottál.

A legjobb időpont a MOST, hogy megengedd magadnak a változást!

Ha szeretnél ebben támogatást, keress bátran, írj rám Messengeren.

Szeretettel:

Kiss Viktória

Szívfonal Teremtő Mentor és Megengedés Állító

Facebookon itt megtalálsz

Szívből teremtők közössége

Úgy érzed, hogy idén is túlterhel a karácsonyi rohanás? Ezzel a módszerrel nyerheted vissza az ünnepi időszakban az örömöt és a békét.

Ez is érdekelhet még

férfi és nő
Párkapcsolat

Napindító…

Fedezd fel az igazi férfi tulajdonságait, amelyek megkülönböztetik őt másoktól. Tudd meg, mi kell ahhoz, hogy meglásd és megszeresd.

#novagyokmagazin