Vakfoltozás

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Hallottad már ezt a szót?

Ezt teszi az elménk, amikor valami nagyon fájdalmas dologtól akar megvédeni minket.

Ez tehát elvileg egy a „biztonságunkat” szolgáló, önvédelmi program. Na, de mi is történik valójában akkor, amikor vakfoltozunk? Az adott fájdalmas emléket elménk lenyomja a tudatalattinkba, és nem engedi onnan felszínre törni, hogy ne kelljen szembenézni vele és megélni a hozzá kapcsolódó gyötrelmes érzelmeket. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy az adott trauma nem hat az életünkre!

Attól még, hogy egy nehézségre a tudatunkkal nem emlékszünk, az a tudatalattinkból nagyon is dolgozik, és okozhat például indokolatlan(nak tűnő) bűntudatot, szégyen érzést, de súlyosabb esetekben akár pánikrohamot, fóbiákat, vagy testi megbetegedést (stb.) is.

Azért szeretem a módszereket, amikkel dolgozom, mert éppen ezeket az elfojtott traumákat hozza felszínre, bányássza ki a tudatalattiból. Gyakran igen fájdalmas önmunka ez (akár a Belső Utazásra, vagy az előző életes meditáció négyszemközt végzett folyamatára, akár a segítőkkel megélt csoportos családállításra gondolok), hiszen olyasmikkel kell szembenéznünk, amiket tudatunk eddig direkt rejtett el előlünk. Fontossága azonban kiemelkedő, hiszen azzal, hogy leásunk a mélyre és végre meglátjuk mit vakfoltozunk önmagunk előtt, azzal szembenézünk a legnagyobb félelmünkkel, ami ilyen módon elveszti az erejét az életünk felett. Pusztán azzal, hogy szembesülünk az elnyomott traumánkkal és kiventiláljuk a hozzájuk fűződő érzelmeket (vagy épp letesszük felmenőnk terhét/eloldjuk előző életünk kötelékét), felszabadítjuk magunkat az életünket hátráltató blokk alól!

  • Így mer ma már vidáman kimenni a sötétbe (és többé nem rettegni attól, hogy valaki bántani fogja bosszúból) az a nagymamakorú hölgy vendégem, aki felszabadította magát előző életbeli gyilkos bűntudatától;
  • így mer ma már autót vezetni az a fiatalasszony, aki előző életében autóbalesetben halt meg, és az utazásáig rettegett volán mögé ülni;
  • így él kiegyensúlyozott életet az a fiatalember, aki a családállításáig az elvesztett ikertestvére miatt mélyen depressziós volt;
  • így éli a boldog kismamák életét az a hölgy, aki Belső Utazásában kioldotta magából a gyermekkorából fakadó, anyaságtól való félelmét; és még sorolhatnám.

Nehéz feladat tehát szembenézni a vakfoltjainkkal, de annál kifizetődőbb. A bátor önmunka mindig meghozza a gyümölcsét; út egy szabadabb élet felé!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Hozd felszínre elfojtott érzelmeidet, és találj megoldást a Belső Utazás módszerével. Vedd észre, hogyan nyújt önvédelmet az elméd a vakfoltozással, és lépj a lelki gyógyulás útjára.

Ez is érdekelhet még

cimkézés
Önismeret

Könyörögve kérlek, ne címkézz…

Az utóbbi időben talán te is hallottad már ezt a kifejezést rengetegszer, de tényleg szükségünk van ezekre a címkékre? Miért ne használd könnyelműen a nárcizmus szót?

Ikrek tulajdonságai
Asztrológia

Az Ikrek jegy: a kommunikáció mesterei

Tárd fel az Ikrek jegyű emberek rejtelmeit. Ismerd meg, hogyan formálja az Ikrek energiája a kapcsolatokat és a kommunikációt. Merülj el az asztrológia izgalmas világában!

#novagyokmagazin