Tudod, mi az a szeretetnyelv?

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Nos, érdemes tisztában lenni vele, ha szeretnénk, hogy a számunkra fontos kapcsolataink jól működjenek!

A szeretetnyelv lényegében az, aminek a „használata” boldoggá tesz minket.

5 fajtája létezik: a minőségi idő, az ajándék, a szívességek, a dicséret és a testi érintés. Ha például valaki akkor érzi magát szeretve, ha sokat ölelgetik, simogatják, puszilgatják, akkor az ő elsődleges szeretetnyelve a testi érintés. Az ilyen típusú embert kevésbé teszi boldoggá, ha ajándékokat kap, vagy például elismerő szavakat.

Így talán érthető, hogy miért kulcsa a jó kapcsolatoknak az, hogy tisztában legyünk egymás szeretetnyelvével. Az pedig, hogy kiderüljön, ki melyik csoportba tartozik, egy néhány perces teszt kitöltésével kiderülhet. Szívből ajánlom – főként egymást jobban megismerni vágyó pároknak –, hogy töltsék ki közösen a kérdőívet, és az eredmény tükrében figyeljenek ezután egymás igényeire.

Garantáltan több elégedett percre számíthatnak ezt követően a kapcsolatban, illetve jobb megértésre is lelhetnek egymás iránt.

Személyes történetem e teszt kapcsán, hogy a kapcsolatunk elején a férjem elment síelni és én nem tudtam vele menni, mert épp megbetegedtem. Nagyon vártam, hogy amikor hazajön, legalább egy szelet osztrák csokit hoz nekem, amiből kicsit azt érezhetem, hogy mégsem maradtam ki teljesen a kikapcsolódásból. Nos, nem így történt. Nem hozott nekem semmit – azt mondta, hogy sietett haza, hogy minél előbb velem legyen. Valószínűleg megbántódtam volna ebben az esetben, ha korábban nem töltjük ki ezt a tesztet és nem derül ki számomra, hogy neki az ajándékok nulla fontossággal bírnak, azonban a minőségi idő magasan veri az összes többit.

Amennyiben ezek után kedvet kaptál egy kis ön- és egymás ismereti teszteléshez, akkor ezen a linken letölthető egy ilyen gyors kérdőív.

Ha pedig kíváncsi lennél bővebben is a témára, szeretettel ajánlom Gary Chapman „Az 5 szeretetnyelv: Egymásra hangolva – Az életre szóló szeretet titka” c. könyvét.

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Szeretnéd, hogy harmonikusan működjön a párkapcsolatod? Kezdd ezzel az apró lépéssel. Nem is gondolnád, hogy mennyit segíthet egy teszt kitöltése.

Ez is érdekelhet még

Úton
Önismeret

Győzd le az önszabotázst!

Az önszabotázs körforgásában ragadtál? Fedezd fel, hogyan szabadulhatsz ki ebből az önpusztító mintából, és hogyan érheted el a céljaidat!

#novagyokmagazin