Irány a Merkúr, a Szűz jegy ura!

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

Tarts velem egy űrszonda-ugrásnyira! Gondolatban irány a Merkúr, azaz a Szűz jegy ura!

A Merkúr a Naprendszer legelső és legkisebb bolygója. Emberi testünkkel csöppet sem éreznénk magunkat komfortosan, mivel egy-egy nappal és éjszaka hossza 176 földi napig tart. Tehát egy földi év alatt nagyjából egy teljes nap telik el. Ezen a bolygón egy év csupán 88 földi napnak felel meg, így két évig nappal van és nagyjából két évig éjszaka, ha a Földhöz viszonyítjuk. A hőmérséklet ingadozását sem viselnénk túl jól, mivel az -185˚C és +430˚C között változik.

A Merkúrt a görög mitológiában az istenek követének, az úton lévők oltalmazójának és a holt lelkek vezetőjének tartották.

Az asztrológiában ez a bolygó jeleníti meg a kommunikációt, a közvetítést, a mozgékonyságot, az értelmet, a tapasztalást és a megismerést is. Számtalan analógiája van még ezeken kívül is, amelyeket a horoszkópban vizsgálni tudunk – mint bármely másik égitest esetében. Így helyzete rávilágít testalkatra, betegségekre, hivatásra egyaránt.

Miért fontos ez? Mert láthatóvá és ez által érthetővé válnak a Merkúr által képviselt analógiák.

  • Ez a bolygó kapcsolja össze a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket.
  • Örökké hajtja a megismerés vágya, keresi a lehetőségeket. Ide tartozik az írás, a közlekedés és a kereskedelem is.
  • A te életedben ezeket az analógiákat a Merkúron keresztül tudjuk vizsgálni.

Ha egységbe tudsz kerülni ezzel a rendszerrel és megérted a szimbólumok nyelvét, akkor könnyebbé válik az életed. Ráláthatsz arra, hogy ezeken a területeken miképpen és hogyan tudsz a legeredményesebben érvényesülni, hogyan tudsz összhangba kerülni önmagaddal, az utaddal és a feladatoddal.

Ha többet szeretnél tudni a szimbólumok rendszeréről, keress bizalommal.

Tegyél egy űrszondás ugrást, hogy felfedezd, mi a különleges a Merkúrban, a Szűz jegy urában. Hogyan befolyásolja az életedet az asztrológia szemszögéből nézve?

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin