Hogyan szeresd önmagad? 5 tipp az önszeretet megéléséhez

Picture of Takács Timi

Takács Timi

Női Mentor, Kreatív és Művészeti vezető

Cikk megosztása

Miért fontos ÖnMAGunkat szeretni? Ma erre keressük a választ! De mi is az az önszeretet?

Az önszeretet az a képesség, hogy elfogadjuk és szeressük magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, hibáinkkal és erényeinkkel együtt. Az önszeretet fontos, mert segít abban, hogy boldogabbak, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak és magabiztosabbak legyünk.

Az önszeretet nem önzőség! Sokkal inkább az a belső békesség és elégedettség, amely lehetővé teszi, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és nyitottak legyünk mások iránt is. Az önszeretetet nem mindig könnyű kifejleszteni, de vannak módszerek, amelyek segíthetnek ebben.

Néhány példa:

  • Gyakoroljuk az önmegvalósítást, azaz tegyük meg azt, ami igazán fontos számunkra, és ami örömet okoz nekünk. Legyünk hűek az értékeinkhez és a céljainkhoz, és ne hagyjuk, hogy mások befolyásolják a döntéseinket.
  • Ápoljuk a testünket és a lelkünket. Figyeljünk oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres mozgásra, a pihenésre és a kikapcsolódásra. Keressünk olyan tevékenységeket, amelyek ellazítanak, feltöltenek és inspirálnak minket. Adjunk magunknak időt és teret a regenerálódásra.
  • Lépjünk ki a komfortzónánkból és próbáljunk ki új dolgokat. Merjünk kockáztatni, hibázni, tanulni és fejlődni. Ne féljünk a kudarctól vagy a kritikától, hanem tekintsük azokat növekedési lehetőségnek. Legyünk nyitottak az új tapasztalatokra és a változásra.
  • Válasszuk meg, kikkel vesszük körül magunkat. Tartsuk magunkhoz közel azokat az embereket, akik szeretnek, támogatnak, elfogadnak és inspirálnak minket. Kerüljük azokat, akik lehúznak, bántanak, kihasználnak vagy manipulálnak. Építsünk ki egészséges és őszinte kapcsolatokat, amelyekben kölcsönösen tiszteljük és értékeljük egymást.
  • Vegyünk részt önismereti tevékenységekben, mint például a Traumán túl – önismeret és alkotás (Alkotó Anyu csoportja) csoportban, de ide sorolható a naplóírás, a művészet, a sport vagy a hobbi is. Ezek segítenek abban, hogy jobban megismerjük magunkat és felfedezzük az erősségeinket, a gyengeségeinket, az érzéseinket és a vágyainkat.

Ezek a módszerek segíthetnek abban, hogy növeljük az önszeretetünket és javítsuk az önértékelésünket. Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan tudsz ebben a témában fejlődni, szeretettel várlak az egyéni művész-coaching folyamatba!

Építsük fel együtt az Önmagad iránti szereteted!

Illusztráció: Szeretet erejével kapcsolatos önismereti munka ihlette akvarell festményem.

Amennyiben Te is szeretnél részese lenni a posztjaim által nyújtott tudásnak, és ezáltal fejlődni, saját magadon dolgozni, várlak az új, zárt csoportomban, (kérlek válaszolj a kérdésekre, csak úgy tudlak beengedni):

Alkotó Anyu – traumán túl – önismeret és alkotás

Kérdezz bátran, hozz témákat, kezdeményezz beszélgetést!

A segítők lelki egészségének szolgálatában:

Takács Timi Női Mentor

Life-, művész-coach, Alkotóművész

www.alkotoanyu.hu

Kreatív és művészeti vezető, oktató itt: 

Murányi Empraxis Edukációs Központ

Illusztráció: Színes Érzések önismereti, asszociációt segítő kreatív képkártya csomag egyik lapja. A csomag megvásárolható itt: 

https://alkotoanyu.hu/coaching-kartya-takacs-timi-festmenyeibol/

Elérhetőségeim:

https://alkotoanyu.hu/coaching/

alkotoanyu@gmail.com

Te eléggé szereted magad? Az önszeretet a boldogság, az egészség és a magabiztosság kulcsa. Fedezd fel az önszeretetre való képességedet és találd meg a belső békét!

Ez is érdekelhet még

#novagyokmagazin