Halál / elengedés

Picture of Önmagunk mélyén

Önmagunk mélyén

Életvezetési tanácsadás

Cikk megosztása

Nem titok, hogy hétköznapjaimban ápolóként dolgozom egy intenzív osztályon, ahol bizony a mindennapjaim részévé vált a halál.

Mielőtt komolyabban foglalkoztam a spiritualitással, sokszor elgondolkodtam azon, hogy egyes embereknek miért kell olyan korán, vagy sok szenvedéssel távozniuk közülünk? Számtalanszor cikáztak a gondolatok a fejemben erről, akkor is, ha éppen a szabadnapomon otthon feküdtem.

A halált nem lehet megszokni, de el lehet fogadni. Földi létünk csupán egy rövid epizódja a hosszú utazásunknak. Feladatot vállalunk, és vagy teljesítjük vagy visszadobjuk azt. Mi döntjük el, és képességeinkhez mérten a legjobban próbáljuk megoldani.

A halálhoz szorosan hozzá tartozik az elengedés témája is. Ebben a materiális világban nagyon tudunk ragaszkodni a dolgainkhoz, épp így a szeretteinkhez is. De gondoljunk bele egy kicsit. Mit szoktunk a leggyakrabban emlegetni, ha valaki hozzánk közelálló távozik?

  • „Jaj, most mi lesz VELEM?”
  • „Nagyon hiányzik NEKEM!”
  • „Hogy fogok ÉN boldogulni nélküle?”

Tegyük fel inkább azt a kérdést, hogy szerettünk vajon meg tudta-e élni az életfeladatát? Vajon találkozunk-e a következő életünkben? Vajon mindent el tudtunk-e rendezni egymás között?

Ha valaki elkísérte már egy szerettét ezen az úton, akkor az tudja, hogy amikor meghal valaki, aki közel állt hozzánk, ott megszűnik egy pillanatra minden. Az idő abban a pillanatban nem fontos, és semmi más sem. Csak a személy, akinek a kezét fogjuk éppen.

Miért nem tudunk erre akkor is fókuszálni, amikor még élünk?

Ami pedig a materiális világunkat illeti, tegyük fel a kérdést:

  • Biztosan hozzá ad az a tárgy az életemhez?
  • Meglennék nélküle is?

Nyúljunk vissza az eredeti értékekhez: öleljük meg egymást, nevessünk, tanuljunk és tanítsunk!

Sok embernek van problémája az elengedéssel, mi ebben is tudunk segíteni. Keressetek minket bizalommal!

Önmagunk mélyén

www.onmagad-melyen.eu

onmagunk.melyen@gmail.com

Facebook: Önmagunk mélyén oldal

Vajon el tudjuk fogadni valaha a halál rejtélyes természetét kegyelemmel? Elgondolkodtató cikkünkben a halandóságot és az elengedést járjuk körül.

Ez is érdekelhet még

A korlátokon túl
Egészség, test-lélek-szellem

A korlátokon túl…

Ha úgy érzed, megrekedtél a korlátaid miatt, ezen az inspiráló történeten keresztül megláthatod, hogyan szabadulhatsz ki ebből a helyzetből.

Tulipán
Igaz történet alapján

Adieu mademoiselle

Merülj el a tulipán rejtelmei által, és fedezd fel a véletlenekről, lehetőségekről és az erőről való új gondolkodásmódot ebben a különleges alkotásban.

#novagyokmagazin