A Hadak Ura – Irány a Mars!

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

A Mars a Naprendszerben a Naptól számított negyedik helyet foglalja el.

Nevét Mars római istenről kapta, aki – talán meglepő módon – eredetileg növényi termékenységisten, azaz a mezők, erdők, a termés és a tavasz védnöke volt. Ebből adódóan a későbbiekben a férfierő jelképe is lett, majd közösségi oltalmazó. Valószínűleg ezért válhatott ezt követően a háború és a harc védnökévé is.

  • A Mars átmérője feleakkora, a tömege viszont csak nyolcada a mi bolygónkénak.
  • Ha itt szeretnénk élni, akkor nem éreznénk túlságosan komfortosan magunkat, hiszen légkörének 95 %-a szén-dioxid, és csak nyomokban van oxigén és víz.
  • A hőmérséklete sem túl kedvező számunkra, hiszen -150 °C és +20 °C közötti ingadozik.

Az asztrológiában a Mars – többek között – a férfi, az erő, az akarat, az ösztön, a vágy, az energia és kezdés szimbóluma. Ez annyit jelent, hogy mindezen jellemzőket a Mars horoszkópbéli elhelyezkedésén keresztül vizsgálhatjuk.

Helyzete megmutatja, hogy melyik az a területe az életünknek, ahol akarati és cselekvési szabadságunk van.

Harmonikus esetben elszántságot és lendületet biztosít, diszharmonikus esetben viszont erőszakot szül, ami nem tűri a korlátozást és mindent elsöpör. Még önpusztításba, pusztításba is átcsaphat.

Ezt az energiát nem korlátozni, elfojtani kell, mert ez úgysem lehetséges, hanem a megfelelő mederbe terelni és elvezetni. Csapdája is pontosan ez, hogy az erőszak csakis erőszakot szülhet.

S hogy miért is fontos ez?

Ha egységbe tudsz kerülni ezzel a rendszerrel és megérted a szimbólumok nyelvét, akkor harmonikusabbá válik az életed. Felismerheted mindazt a képességet, adottságot, ami benned van és azokat felhasználva a legteljesebb önmagad lehetsz.

Fedezd fel a Mars bolygó szimbolikáját és hatását az asztrológiában. Ismerd meg a horoszkópodban elfoglalt pozícióját, hogy igazodjon a valódi lehetőségeidhez.

Ez is érdekelhet még

Belső utazás
Önismeret

Mi a helyzet a megbocsátással?

Tanuld meg, hogyan bocsáss meg szüleidnek a múltbéli hibáikért, hogy továbbléphess és belső békét nyerj ezekkel az egyszerű lépésekkel.

#novagyokmagazin