Az illúziók bolygója – Irány a Neptunusz!

Picture of Burinda Veronika

Burinda Veronika

Asztrológus, író, önismereti tréner

Cikk megosztása

A Halak jegynek két uralkodó bolygója is van, amelyek közül az egyik a Neptunusz. (A másik a Jupiter).

A Neptunusz felfedezése már önmagában is nagyon érdekes volt, hiszen évekig tudatosan – de elég hanyag módon – keresték. Felfedezését végül 1846-ban Urbain Le Verriernek és társfelfedezőként John Couch Adamsnek tulajdonítják, valamint Johann Gallénak. A Neptunusz keresését, kutatását az Uránusz mozgásában megfigyelt változások ösztönözték.

A Neptunusz nevét az egyik legősibb római istenről kapta, aki a víz és tenger istene volt. Az ókori görögök Poszeidónnal azonosították.

  • A Neptunusz harmincszor messzebb van a Naptól, mint a Föld, a pályája majdnem kör alakú.
  • Keringési ideje majdnem 165 év, így felfedezése óta egy keringést végzett.
  • A Földről nézve nagyon lassan mozog.
  • Felszíni rétege – szerintem csodálatos – élénk kék, rajta metánból álló fátyolszerű, fehér felhőfoltok látszódnak.
  • Felszínén hatalmas viharok tombolnak.
  • Felszíni hőmérséklete -220 °C.

Az asztrológiában a Neptunusz a rejtelmessége, kaotikussága által jól képviseli a kollektív tudattalant. Megjeleníti az önzetlen szeretetet, az önfeláldozást, de ugyanakkor a káosz és a bizonytalanság bolygója is. Képviseli a ködös, rejtélyes, kaotikus, illúziókkal teli világot. Hatása alatt állnak az okkult tanulmányok, az érzékcsalódások és a szellemi megnyilvánulások.

A horoszkópban mindezek mellett itt vizsgáljuk a határok feloldását, a ködösséget, a misztikumot, a spiritualitást, az együttérzés, az intuíciót, a befolyásolhatóságot, a félrevezethetőséget, az álomvilágot. Ugyanakkor az áldozatkészséget, az odaadási képességet, a művészi érzéket is jelképezi.

Ha túl sok a Neptunusz energiája az egyén személyiségében, életében, akkor nem találja a helyét a világban, menekülni igyekszik a zordnak tűnő valóság elől. Ez a menekülés káros szenvedélyekbe és függőségekbe hajszolhatja: ivás, dohányzás, mértéktelen evés, túlzott gyógyszerfogyasztás, kábítószerek. Hajlamossá válhat a pszichés betegségekre is.

Mindez arra utal, hogy az egyénnek diszharmonikus a kapcsolata a saját tudatalattijával. Ilyenkor az a feladata, hogy megtalálja az egyensúlyt az egészséges önzés és az önfeláldozás között.

S hogy miért is fontos mindez?

Ha egységbe tudsz kerülni ezzel a szimbolikus rendszerrel és megérted az asztrológia nyelvét, akkor harmonikusabbá válik az életed. Felismerheted mindazt a képességet, adottságot, amit kaptál és ami talán még rejtve van, ám azokat felhasználva önmagadra találhatsz.

Tarts velem és látogass el a Halak jegy egyik uralkodó bolygójára, a Neptunuszra. Hogyan éld meg ennek a bolygónak az energiáit és milyen veszélyeket tartogat?

Ez is érdekelhet még

Halak nő
Asztrológia

Így használd ki legjobban a Halak jegy időszakát

Fedezd fel, hogyan használhatod ki az elmélyülés és spirituális töltekezés időszakát, amit a Halak jegye hoz el számodra. Találj rá önmagadra az újrakezdést lehetővé tevő energiák által!

Párkapcsolat kell
Önismeret

Miért ragaszkodunk ahhoz, akinek már nem kellünk?

Nézz szembe a félelmeiddel és ismerd meg az igazi értékeidet! A ragaszkodás csak ront a helyzeten és meggátol abban, hogy boldog légy. Tudd meg, mi segíthet átlendülni ezen az akadályon.

#novagyokmagazin