Maximalizmus…

Picture of Niczmann-Keresztes Alexandra

Niczmann-Keresztes Alexandra

Belső utazás kísérő, családállító

Cikk megosztása

Ebben a cikkemben megpróbálok egy kicsit a mélyére ásni a maximalizmusnak. Hogy vajon jó, vagy rossz dolog ez? Persze mi, spirituális úton járók tudjuk, hogy valójában nincs jó és rossz, minden megítélés kérdése.

De nézzük azért meg, hogy miért is JÓ a maximalizmus – szerintem. Én a magam részéről mindig is erősen hordoztam ezt a jellemzőt. Világéletemben igyekeztem a feladataimat a lehető legjobban elvégezni. Előre elterveztem a lépéseket, kidolgoztam a pontos megvalósításukat, és próbáltam a lehető legprofibban kivitelezni őket. Nos, be kell valljam, ez bizony előre vitt az életben. Amikor még multinacionális cégeknél dolgoztam, akkor – azt hiszem – ennek a perfekcionizmusnak köszönhettem, hogy folyamatosan haladtam felfelé a ranglétrán és 28 évesen már középvezetőként egy 12 fős csoportot irányítottam. A jó pozíciónak pedig természetesen szép eredménye volt a materiális világban; már 30 évesen ki volt fizetve a lakáshitelem, és saját autóval is rendelkeztem.

No, de – és meglátásom szerint itt jön a ROSSZ rész – milyen áron? Az első szó, ami eszembe jut, az a STRESSZ. Amikor az életem ezen szakaszában jártam, akkor folyamatos feszültségben éltem, hogy valóban úgy sikerüljön minden, ahogy én azt elterveztem. Ez azonban, úgy gondolom, a kisebbik rossz. A probléma igazán fájdalmas oldala az volt, hogy sosem tudtam igazán elégedett lenni magammal, mert mindig fennakadtam a legapróbb hibán és ahelyett, hogy a teljes képet néztem volna, amit általában igenis 99%-ban megvalósítottam, én a 1% miatt gyötörtem magam.

És hogy mindez miről jutott eszembe? A könyvbemutatómról! Bevallom, azt hittem magamról, hogy elengedtem már a maximalizmust, hiszen folyamatosan posztolok olyan videókat magamról, amik finoman szólva kezdetlegesek, de beletörődtem, hogy apparátus híján vagy így posztolok videót, vagy sehogy, ergo marad a rossz minőségű kommunikáció, de legalább kommunikáció.

A könyvbemutatómra szokás szerint szépen előkészültem. Megterveztem a főbb pontokat (helyszín, fotós, videós, meghívottak, prezentáció, videós visszajelzések, beszélgetés meghívott vendéggel, stb.) és szépen végigvittem mindent. Ma már azt mondom (miután sikerült 2 lépést tennem hátra), hogy tök jó volt! Na, de mit éreztem én aznap és az eseményt követő két napban?

Őszinte leszek: szégyent és megzuhanást! Azt éreztem, hogy az izgulásommal mindent elrontottam. Hogy tök ciki, mert vörösödtem, mert remegett a hangom, mert egy csomót öööztem…

Pontosan így éreztem magam kick-boxon a DAN vizsgám után. Frissen kigyógyulva a gerincsérvemből, 10 év sportolói háttérrel és 1 év gyermek edzőivel a hátam mögött a vizsga után csak arra tudtam gondolni, hogy a bunyóban mennyire ügyetlennek éreztem magam…

Kedves Olvasóm, ha Magadra ismersz, engedd meg, hogy adjak egy tanácsot! Találd meg az arany középutat! Légy maximalista, amíg a feladatot tervezed és végrehajtod, de amikor végeztél… Ne az esetleges hibákkal törődj! Lépj hátra egy lépést, nézd a teljes képet, ééééés TANULJ MEG BÜSZKÉNEK LENNI MAGADRA!!!

Nézd meg a könyvbemutatómat!

Namasté,

Szandra

Belső utazás Szandrával
Fedezd fel a maximalista lét előnyeit, és azt, hogy ez hogyan vezethet sikerhez életed minden területén. Tanuld meg, hogyan használhatod hatékonyan a személyes fejlődésed érdekében.

Ez is érdekelhet még

Ikrek jegy
Asztrológia

Az Ikrek időszak kihívásai és lehetőségei

Az Ikrek időszakában új lehetőségek és váratlan fordulatok várnak ránk. A kommunikáció, kapcsolatok és változások terén izgalmas és lendületes időszak veszi kezdetét.

#novagyokmagazin